Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων

Στάσεις εργασίας για αύριο και μεθαύριο αποφάσισε η ΕΙΝΑΠ, για την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων γιατρών και υγειονομικών στα δημόσια Νοσοκομεία είναι αυτή που ξεκινάει αύριο.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει κηρύξει αύριο και μεθαύριο εξάωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (8π.μ. - 2μ.μ.) σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί τη θέσπιση προγραμμάτων εφημεριών με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Ορισμού Προτύπων Εφημεριών, να δοθούν όλα τα αναδρομικά των εφημεριών του 1998 με βάση το πρόγραμμα του κάθε Νοσοκομείου ανά γιατρό και ανά μήνα και να εξασφαλιστούν σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς - τουλάχιστον - οι συνολικές αποδοχές του Δεκέμβρη του 1997.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 28 Γενάρη τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).Την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων της Αθήνας στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ είναι: Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Οχι στο θεσμό των εκτάκτων. Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

Ομως υπογράμμισαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ Υγειονομικών, το αίτημα για δημόσια υγεία είναι ασυμβίβαστο με το αίτημα της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ για την υλοποίηση βασικών διατάξεων του νόμου 2519/97, που φαλκιδεύει παραπέρα το χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύσκεψη γιατις ιδιωτικέςκλινικές

Πρόσκληση προς όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, οίκους ευγηρίας, διαγνωστικά κέντρα, να συμμετάσχουν σε ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 28.1.99 και ώρα 6 μ.μ., απευθύνει η διοίκηση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν η λειτουργία και ενίσχυση της σωματειακής επιτροπής στο χώρο του Πειραιά, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 1999 και τα προβλήματα των εργαζομένων στον Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική λαίλαπα(9/5/2001)
Κοινή υπεράσπιση της δημόσιας υγείας(19/1/2001)
Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή(28/11/2000)
Ανάδειξη των εκρηκτικών προβλημάτων(18/2/1999)
Αναστάτωση στα νοσοκομεία(28/1/1998)
Νέες συμμετοχές στο συλλαλητήριο(17/7/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org