Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Απόφαση υπεράσπισης του Τύπου

Μια απόφαση υπεράσπισης της κριτικής διά του Τύπου πήρε προχτές το Εφετείο Αιγαίου, αθωώνοντας τον Γ. Τζούμα,διευθυντή της εφημερίδας "Αλήθεια" - που εκδίδεται στη Χίο - ύστερα από μήνυση του υπουργού Εμπορικής ΝαυτιλίαςΣτ. Σουμάκη.

Η "Αλήθεια" έγραψε ότι ο υπουργός ταξίδεψε στη Χίο και μάλιστα στις 18.8.1998, βγάζοντας εισιτήριο στις 17.8.1998, και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί διέμενε σε βίλες των εφοπλιστών. Ο Στ. Σουμάκης μήνυσε γι' αυτό τον Γ. Τζούμα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, είχε δεχτεί ότι τα γεγονότα που έγραψε η εφημερίδα (για έκδοση εισιτηρίων "μαϊμούδων" της "Ολυμπιακής" για τον υπουργό και τη γυναίκα του και τη διαμονή τους στις εφοπλιστικές βίλες) ήταν μεν γεγονότα αληθή, αλλά μπορούσαν να θίξουν τον υπουργό, κι είχε καταδικάσει το διευθυντή της "Αλήθειας" σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Το Εφετείο, και ενώ απουσίαζε ο κατήγορος Στ. Σουμάκης, απάλλαξε τον Γ. Τζούμα με το σκεπτικό ότι εφημερίδα δεν τα έγραψε ως ψέματα για να θίξει τον υπουργό και ότι δεν υπέκρυπτε δόλο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org