Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέντε τόνοι κοκα'ϊνης σε ελληνόκτητο πλοίο

Περίπου πέντε τόνους κοκαϊνης ανακάλυψε και κατέσχεσε η αμερικανική ακτοφυλακή στο υπό παναμαϊκή σημαία ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο "ΚΑΝΝΕΣ",που έπλεε ανοιχτά των ακτών του Παναμά, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας, που μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ακτοφυλακή συνέλαβε τον Ελληνα καπετάνιο του πλοίου και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων δύο είναι Παναμέζοι. Η ακτοφυλακή εντόπισε το φορτίο κοκαϊνης στο πλοίο στις 13 Γενάρη και ενώ αυτό έπλεε 125 μίλια νοτιοδυτικά της Τζαμάικα.

Η κοκαϊνη, συνολικού βάρους 4.320 κιλών και αξίας 186 εκατομμυρίων δολαρίων,ήταν κρυμμένη μέσα σε φορτίο σιδηρομεταλλεύματος που βρισκόταν στα αμπάρια του πλοίου. Το μετάλλευμα είχε φορτωθεί από λιμάνι της Βραζιλίας στις 20 Δεκέμβρη και το τελευταίο λιμάνι στο οποίο είχε αγκυροβολήσει το πλοίο ήταν στο Τρίνιταντ στις 6 Γενάρη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόντρεϊ Σλέιτερ,δήλωσε: "Αυτή η ποσότητα κοκαϊνης θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον μια δόση του ναρκωτικού στα χέρια κάθε μαθητή σε όλη την Αμερική". Το πλοίο, το οποίο έχει οδηγηθεί στο λιμάνι Χιούστον του Τέξας,είχε 24μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Ουκρανούς.Εκτός από τους συλληφθέντες η ακτοφυλακή ανακρίνει και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ