Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάρτε πίσω τους νόμους σας

Το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των μαθητών καθημερινά φουντώνει όλο και περισσότερο. Με ανακοινώσεις τους σύλλογοι και φορείς εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ενώ καταγγέλλουν το κλίμα τρομοκρατίας που έχει "στήσει" η κυβέρνηση, με στόχο την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των μαθητών. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως όλοι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τους δύο αντιεκπαιδευτικούς νόμους και να σκύψει με σοβαρότητα πάνω στα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου" καταγγέλλει την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα κατά των μαθητών, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος τους. "Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την αγωνία των νέων για το μέλλον τους, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους νέους και τους γονιούς τους και να καταργήσει τον αντιδραστικό νόμο", επισημαίνει.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου συμπαραστέκεται στους αγώνες των μαθητών και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους δύο νόμους και να προχωρήσει άμεσα σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για μια σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" καλεί το λαό να σταθεί δίπλα στα παιδιά του, με ηρεμία και νηφαλιότητα και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. "Η κυβέρνηση με την πολιτική της ανάγκασε τους μαθητές να κάνουν τις καταλήψεις, αυτή έχει την ευθύνη να αποσύρει τα μέτρα που έφεραν την αναστάτωση στην Παιδεία". Η Δημοτική Κίνηση επισημαίνει ότι ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμπαρασταθεί στους μαθητές και τον αγώνα τους, όμως η παράταξη του δημάρχου αρνήθηκε.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος εκφράζει, με ψήφισμά του, την αμέριστη συμπαράστασή του στο μεγάλο κίνημα της Παιδείας και ενώνει τη φωνή του "με όλους εκείνους που απαιτούν μια πραγματική μεταρρύθμιση". Επίσης καταδικάζει, τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές. "Οι επεμβάσεις των εισαγγελέων, επισημαίνεται στο ψήφισμα, η παράνομη παρουσία γονέων στα σχολεία και η φορτική τους πίεση που πολλές φορές εκτρέπεται σε χειροδικία, μόνο θλίψη και οργή προκαλούν. Κάθε άλλη προσπάθεια που μετατρέπει τα σχολεία σε διαρκή εξεταστικά κέντρα και τους μαθητές άβουλους εκτελεστές εντολών είναι καταδικασμένη σε αποτυχία".

Ολοι οι φορείς που συμμετείχαν στην προχτεσινή σύσκεψη, που έγινε στις Αχαρνές (δήμαρχος, μαθητικά συμβούλια, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, συνδικάτο οικοδόμων και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας),εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην προσπάθεια εφαρμογής των δύο νόμων. "Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσο η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της, τόσο περισσότερο και μεις από κοινού θα εντείνουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματά τους", επισημαίνουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ