Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστικά, κόντρα στη φαιά τρομοκρατία

Το όργιο τρομοκρατίας, αστυνομικής βίας και αυταρχισμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και καλεί το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ένταση της πάλης του για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Επίσης, σημειώνει ότι πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη του λαού στο κίνημα των μαθητών, που κλιμακώνουν τον αγώνα τους με νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 28 Γενάρη.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ενορχηστρωμένης επίθεσης της κυβέρνησης, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση του λαϊκού και ιδιαίτερα του νεολαιίστικου κινήματος, που την περίοδο αυτή διεκδικεί αγωνιστικά και παλεύει για το δικαίωμα στη μόρφωση και πρώτα απ' όλα στη ζωή", τονίζει η ΚΟΑ. Επισημαίνει πως σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης και συκοφάντησης του αγωνιστικού κινήματος, η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" αποκαλύπτει το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπό της, αυτό της πιο ωμής και αυταρχικής βίας εναντίον κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης.

"Χρησιμοποιεί αδίστακτα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους σ' όλη τους την έκταση, επιστρατεύοντας τις εισαγγελικές αρχές και την απροκάλυπτη αστυνομική βία, ενώ δε διστάζει να μετατρέψει ακόμα και εκπαιδευτικούς, όπως τους Διευθυντές Σχολείων, σε παιδονόμους και κοινούς καταδότες. Παράλληλα δε, καλλιεργεί συστηματικά τη φαιά και άκρως επικίνδυνη θεωρία του "κοινωνικού αυτοματισμού"", υπογραμμίζει η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικά, η ΚΟΑ, αναφέρεται στο προχτεσινό μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία, όπου ο αθηναϊκός λαός έζησε σκηνές κατοχής της πόλης από αστυνομικές δυνάμεις ένστολες και μη, οι οποίες για άλλη μια φορά πρωταγωνίστησαν στην εκτέλεση του γνωστού σεναρίου που σκηνοθετεί η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, χρησιμοποιώντας σε διατεταγμένους ρόλους κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. "Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις πολιτών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν καμία σχέση με τα σκηνοθετημένα επεισόδια και το μόνο τους "αδίκημα" ήταν η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο ή η συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους μαθητές",υπογραμμίζει η ΚΟΑ.

Και καταλήγει: "Χαρακτηριστικό των άθλιων αυτών μεθοδεύσεων είναι ο προπηλακισμός και η σύλληψη από τα ΜΑΤ, η κράτηση στη Γενική Ασφάλεια και η παραπομπή στον εισαγγελέα με τις βαρύτατες χαλκευμένες κατηγορίες της στάσης, σύστασης συμμορίας, αντίστασης κατά της αρχής και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης του γνωστού για τους κοινωνικούς του αγώνες, συνδικαλιστή, δικηγόρου Γιάννη Κουλουρούδη,στελέχους του ΚΚΕ, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό αθώων μαθητών από τις δυνάμεις καταστολής".

Σε δίκη 26

Με τη συνοδεία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων οδηγήθηκαν χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας 26 νεαροί που συνελήφθησαν στη διάρκεια μικροεπεισοδίων στο τελευταίο μαθητικό συλλαλητήριο, το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης. Ο εισαγγελέας Εμμανουήλ Ρασιδάκης άσκησε εναντίον των 25 ποινική δίωξη για τέσσερις πλημμεληματικές πράξεις, ενώ εναντίον ενός 16χρονου μαθητή - πάνω στον οποίο βρέθηκε μια βόμβα μολότοφ - απάγγειλε την κατηγορία της προμήθειας, κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.Τελικά από τους 25, οι 14 που είναι ενήλικοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο (από το οποίο πήραν προθεσμία) και οι 11 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της δίκης τους στο δικαστήριο ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ