Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αλλοθι στον αντιεκπαιδευτικό νόμο και την τρομοκρατία!

Αλλοθι στον αντιεκπαιδευτικό νόμο και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, καθώς και προκλητική κάλυψη του προϊστάμενου της δευτεροβάθμιας Ιωαννίδη,που εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τον εισαγγελέα στα ξεσηκωμένα σχολεία της Κοκκινιάς, πρόσφερε απλόχερα η δημοτική αρχή της Νίκαιας και όλες οι παρατάξεις, πλην της "Δημοκρατικής Ενότητας", στο χτεσινό, έκτακτο, Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Παιδεία.

Στο Συμβούλιο, που έγινε μετά από παρέμβαση της "ΔΕ", παραβρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωπος του Συντονιστικού Σχολείων Νίκαιας, της Ομοσπονδίας Γονέων, της Ενωσης Γονέων Νίκαιας, της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ολοι τάχθηκαν κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και καταδίκασαν τις κατασταλτικές της μεθόδους, πλην του εκπροσώπου της δευτεροβάθμιας, που δήλωσε πως είχε εντολή από τον προϊστάμενό του μόνο για διευκρινίσεις.

Σχεδόν ανάλογες ήταν και οι παρεμβάσεις ορισμένων συμβούλων, οι οποίοι όμως, στο διά ταύτα, συντάχθηκαν με την απαράδεκτη πρόταση του δημάρχου. Ο δήμαρχος Β. Τράπαλης αναδεικνύεται σε άξιο απολογητή της κυβέρνησης, αφού το γενικόλογο και αόριστο ψήφισμα που πρότεινε - και που τελικά έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία - δεν καταδίκαζε ευθέως τον κυβερνητικό αυταρχισμό, δεν τάχθηκε κατά της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και δεν καταδίκασε την εξόφθαλμη παρέμβαση του προϊστάμενου της δευτεροβάθμιας, που γυρίζει πολύ πίσω το ρολόι του χρόνου. Μάλιστα, είπε ότι δεν ήταν πρόσκληση για παρέμβαση για τον εισαγγελέα το έγγραφο του προϊστάμενου, αλλά... "υπηρεσιακή απάντηση"!

Αντίθετα, η επικεφαλής της "ΔΕ" Βέρα Νικολαϊδου,καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους της, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την ενέργεια του προϊστάμενου και την αστυνομοκρατία, να δηλώσει τη συμπαράστασή του στο μαθητικό κίνημα, να ζητήσει την άμεση απόσυρση του νόμου και την έναρξη διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να δοθεί λύση τώρα από την κυβέρνηση, η οποία είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία κατηγορεί τους πάντες, αποποιούμενη κάθε ευθύνη. Ασκησε επίσης σκληρή κριτική στις θέσεις της δημοτικής αρχής, η εισήγηση της οποίας - όπως τόνισε - δεν ήταν παρά μια έκθεση ιδεών, η οποία είχε αντιγραφεί από σχετικά κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρέμβαση του κ. Σταματουλά,διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Νίκαιας, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας του τηλεφώνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο και του είπε, όχι μόνο να καλέσει εισαγγελέα και να περάσει τις απουσίες των μαθητών του, αλλά και να πάει να σπάσει την αλυσίδα τού υπό κατάληψη σχολείου! Η απάντηση του διευθυντή: "Του είπα πως αν ήθελα να γίνω αστυνομικός, θα το είχα επιλέξει στην αρχή της σταδιοδρομίας μου. Εγώ είμαι εκπαιδευτικός".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ