Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν τη Δευτέρα καθηγητές και δάσκαλοι

Πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη συζητούν στις συνελεύσεις τους οι τοπικές ΕΛΜΕ

Απεργούν τη Δευτέρα, 25 Γενάρη, καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι διοργανώνουν την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, μαζί με τους γονείς των μαθητών, εκδήλωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Χτες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμόρφωσε την εισήγησή του προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, η οποία περιλαμβάνει πρόταση για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε πρόταση για πρόγραμμα δράσης με δεδομένη την αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε από τον κλάδο κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Πρόταση που περιλάμβανε μία 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη, νέα τριήμερη απεργία στις 1, 2 και 3 Φλεβάρη με γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 4 Φλεβάρη. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, και τελικά το ΔΣ κατέληξε σε πρόταση σύνθεσης - την οποία ψήφισε και η ΔΕΕ - για48ωρη απεργία 28 - 29 Γενάρη, νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη και προέδρων στις 2 του μήνα.

Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να γίνεται καθημερινή δίωρη στάση εργασίας των καθηγητών τις πρώτες ώρες και κυρίως τη Δευτέρα, που γίνονται και οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις των μαθητών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυταρχικές πιέσεις. Στη χτεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε το όργιο της τρομοκρατίας στα σχολεία και το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του.

Η ΔΕΕ ψήφισε μόνο το παραπάνω πρόγραμμα δράσης, καθώς διαφωνεί με το διεκδικητικό πλαίσιο, στο οποίο θα επιμείνει στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να συμπεριληφθούν και τα αιτήματα για καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους και το αίτημα για αποδέσμευση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ