Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
Μ' ένα πρόστιμο "καθαρίζει" ο Κυριακού

Με ένα πρόστιμο ύψους 18 εκατομμυρίων δρχ. φαίνεται να "καθαρίζει" ο εφοπλιστής και μεγαλοκαναλάρχης Κυριακού, για τα αυθαίρετα που κατασκεύασε για λογαριασμού του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου σε χώρους του πάρκου του Πεδίου του Αρεως.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, με καθυστέρηση τριών μηνών, από το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων και αφορά μέρος μόνο των αυθαιρέτων που κατασκευάστηκαν στο χώρο. Ετσι, πέρα από την καθυστέρηση, καταγράφεται και μία σημαντική έλλειψη: Από τη σχετική έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας απουσιάζει το σπουδαιότερο σε όγκο αυθαίρετο, από τα τρία - τέσσερα κτίσματα, που έχει προσθέσει ο αθλητικός σύλλογος στις εγκαταστάσεις του. Η έκθεση αυτοψίας δεν αναφέρει τίποτα για το αυθαίρετο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αν και είναι το μεγαλύτερο, με διαστάσεις 27 επί 78 μέτρα.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου Αρεως, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι τρεις μήνες, κατά τους οποίους, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις, χρονοτριβούσε η Πολεοδομία, πρόσφεραν το χρόνο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου και ιδιοκτήτη του "Αντέννα" Μ. Κυριακού να ανεγείρει, χωρίς την παραμικρή ενόχληση, όσα κτίσματα ήθελε μέσα στο Πεδίο του Αρεως.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν μετά την επιβολή του προστίμου και τη σύνταξη πρωτοκόλλου κατεδάφισης θα ξεκινήσει και πραγματικά η κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων, όπως επίσης προβλέπει ο νόμος...

Η Επιτροπή Αγώνα, πάντως, απαιτεί να ολοκληρωθεί η έκθεση αυτοψίας με τη συμπλήρωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, του αυθαιρέτου δηλαδή που παραλείφθηκε και να ξεκινήσει άμεσα η κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων.

"Τα πάρκα και τα άλση της πόλης είναι ζωτική ανάγκη για τους κατοίκους, κανείς δεν πρέπει να ασχημονεί εις βάρος τους", υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα και ζητεί και την παρέμβαση του συναρμόδιου υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου "ο νόμος να εφαρμοστεί αμέσως"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ