Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Αιχμές κατά της "μεταρρύθμισης"

Με σημαντικές αιχμές κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης διάνθισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Λιάσκας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.

"Πάγια θέση του ΤΕΕ - ανέφερε ο Κ. Λιάσκας - είναι πως τα θέματα της παιδείας είναι υπόθεση όλων των οργανώσεων - κοινωνικών και παραγωγικών - και όχι μόνο του υπουργείου Παιδείας, γι' αυτό και θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο ενός ευρύτατου διαλόγου". Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι "δύο χρόνια τώρα θέτουμε επί τάπητος τα προβλήματα της Ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, τονίζουμε ότι τα Τεχνικά Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία μας κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δεν ευκαιρεί να μας δει και να συζητήσει μαζί μας".

Κατά τον πρόεδρο του ΤΕΕ "υπάρχει ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης και όχι βελτιωμένη διαχείρισή της". Εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για την αύξηση του αριθμού των εισαγομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ, όπως είπε, "κριτήριό μας θα έπρεπε να ήταν το επίπεδο σπουδών". Είπε ακόμη ότι το ΤΕΕ δε θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι εύκολη και αβασάνιστη η πρόσβαση στα ΑΕΙ, ενώ αναρωτήθηκε: "Γιατί πρέπει να μπαίνουν πιο εύκολα στα Πανεπιστήμια; Για να μεταφέρουμε τον αριθμό των ανέργων κατά 5 με 10 χρόνια αργότερα;".

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε ότι θα πρέπει το μεγαλύτερο μέρος του "Τρίτου Πακέτου Σαντέρ" να διατεθεί στην Παιδεία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ