Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή συστράτευση στους αγώνες που εξελίσσονται

Δήλωση του Θ. Τζιατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά αδυναμίας. Οι μαθητές, με τους μαζικούς πολύμορφους αγώνες τους, τα δίκαια αιτήματά τους, τη συμπαράταξή τους με τους γονείς και τους καθηγητές τους, καταγράφουν καθημερινά το ελπιδοφόρο μήνυμα της νίκης. Ηδη κατέρριψαν τη θεωρία περί χαμένων αγώνων και την παραπληροφόρηση. Αντιμετώπισαν αποφασιστικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς κράτους και παρακράτους. Η βιτρίνα της "εκπαιδευτικής κοσμογονίας" έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση.

Η κοινωνία δεν πάει μπροστά με την υποταγή, το τσάκισμα της νεολαίας και των λαϊκών αγώνων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση. Η κοινωνία μας θα πάει μπροστά, όταν οι αγώνες για τα δικαιώματα του λαού και των νέων, για τις σύγχρονες ανάγκες τους δυναμώσουν, όταν ο λαός - δημιουργός βγει ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο.

Σήμερα, η λαϊκή συμπαράταξη στους μαθητές δυναμώνει. Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ δε θα πάψει να συμβάλλει στον αγώνα για την ολοκληρωτική κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση. Καλούμε τώρα σε επαγρύπνηση, σε λαϊκή συστράτευση στους αγώνες που εξελίσσονται, σε συμμετοχή στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Τρίτης 19 Γενάρη. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η νίκη θα είναι του λαού και της νεολαίας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ