Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΠ Ιδέες ολυμπιακών

Toyota

Ιδέες ολυμπιακών προδιαγραφών

Τους δικούς της Ολυμπιακούς Αγώνες Ιδεών διοργάνωσε για 23η φορά η Toyota. Στο διαγωνισμό που μετέχουν μηχανικοί αλλά και άλλοι υπάλληλοι της εταιρίας, υποβλήθηκαν 643 αυτοκινητιστικές προτάσεις, που εκτέθηκαν σε 16 σχεδιαστικές ιδέες.

Η πιο "προχωρημένη" ήταν το Big Ring (φωτό 1), ένα όχημα - παιχνίδι το οποίο, όπως ακριβώς μια μπάλα και χάρη σε ένα μεγάλο εξωτερικό δαχτυλίδι που υπάρχει στη βάση του, μπορεί να κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Χαριτωμένο και ολίγον "παραμυθένιο" το Walking Ipooh (φωτό 2) - ένα χαριτωμένο ζωάκι με τη μορφή μασκότ - που κινείται με πετάλια.

Στην πίεση των ελαστικών χρωστάει τη δυνατότητά του να στρίβει ένα άλλο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι. Το όχημα που σύμφωνα με το σχεδιαστή "προκαλεί την οδική σας αίσθηση" (φωτό 3) διαθέτει δύο χειριστήρια που αυξομειώνουν τη διάμετρο των τροχών!

Με ευαισθησία απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες το Life Care Car (φωτό 4), που επιτρέπει την είσοδο της αναπηρικής καρέκλας χωρίς τη βοήθεια τρίτων, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης αυτοκίνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ