Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση πάλης και προοπτικής

Με το έμπα του νέου χρόνου, βρισκόμαστε ήδη στην ευθεία για τη μάχη των εκλογών τον ερχόμενο Ιούνη, όπου θα συγκρουστούν τα προγράμματα και οι θέσεις των διαφόρων κομμάτων. Το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση με οικονομική και κοινωνική βάση. Αυτή δε γίνεται, φυσικά, αποδεκτή από την κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα, γιατί έχει άλλη πολιτική κατεύθυνση, στηρίζεται στη λογική της ρήξης με τα βάθρα και τα στηρίγματα αυτής της κοινωνίας. Η ρεαλιστικότητά της στηρίζεται στον αγώνα για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Εμείς, δουλεύουμε για να πείσουμε το λαό για τη ρεαλιστικότητα και την αναγκαιότητα της ρήξης με τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας, για την αναγκαιότητα αντίθεσής του με τα μονοπώλια. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της προσαρμογής στη σημερινή τάξη πραγμάτων. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, είναι θέμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να επιλέξει. Από όποια πλευρά και να εξετάσει κανείς τα διάφορα σχέδια της ΕΕ, τα προγράμματά της, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα βγει το συμπέρασμα ότι καμία υπόσχεση προς το λαό δε δικαιώθηκε. Δικαιώθηκαν μόνο οι υποσχέσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το θέμα είναι να ξεκινήσει από τώρα η μεγάλη λαϊκή προσπάθεια, που θα κάνει δυνατή την ανάδειξη μιας νέας κυβερνητικής εξουσίας, μιας λαϊκής κυβέρνησης, που θα εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο τα λαϊκά στρώματα, θα συγκρούεται με τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου, με τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, που θα επιχειρήσει βαθιές αλλαγές και ρήξεις με τη σημερινή κατάσταση. Η κοινωνικοπολιτική λαϊκή συσπείρωση πρέπει να έχει ως αφετηρία της σήμερα τον αγώνα κατά της ΟΝΕ. Η ΟΝΕ αποτελεί τη βασική γραμμή συσπείρωσης του ελληνικού λαού, τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα κόμματα στο πολιτικό επίπεδο σήμερα.

Το ΚΚΕ παλεύει για να μπει η Ελλάδα σε ένα δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο της παραγωγής δε θα είναι το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Οπου τα επιτεύγματα της ανώτατης τεχνικής και της τεχνολογίας, της επιστήμης, θα ανήκουν στο λαό, επομένως, δε θα μετατρέπονται σε εργαλεία και όπλα εκμετάλλευσης και χειραγώγησής του. Το ΚΚΕ παλεύει για μια Ελλάδα, που συμμετέχει πολύ ενεργά στις διεθνείς σχέσεις, προσπαθώντας, αυτές να οικοδομηθούν με κριτήριο το αμοιβαίο συμφέρον, την ισοτιμία, και όχι με βάση το δίκαιο του ισχυρού και του "διαίρει και βασίλευε". Η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης, που θα αντιμετωπίζει ριζικά τα πιο βασανιστικά προβλήματα, που βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος εδώ και στην Ευρώπη, την ανεργία και την υποαπασχόληση, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο, την παραβίαση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας της προσωπικότητας.

Αυτός ο δρόμος είναι ασυμβίβαστος με τη σημερινή πολιτική, είναι ασυμβίβαστος με την υποταγή και συμμόρφωση στην ΟΝΕ. Αυτός ο δρόμος, για να γίνει ρεαλιστικός, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις σταθερών και βιώσιμων κατακτήσεων, απαιτεί συνεχή και σχεδιασμένη, μελετημένη, αλλά πάντα αποφασιστική, αντιπαράθεση, με τους φορείς και τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, εντός Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόταση αυτή του ΚΚΕ, μαζί με τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του για την κοινωνική πολιτική, για την παιδεία, για την οικονομική πολιτική και τόσα άλλα αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου Πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ