Κυριακή 3 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συγκρούσεις σιιτών και σουνιτών

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Αιματηρές συγκρούσεις σε διαφιλονικούμενη περιοχή βόρειας επαρχίας του Πακιστάν ξέσπασαν χτες μεταξύ ένοπλων σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άτομα και να τραυματιστούν αρκετά άλλα.

Τα μισά από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς σε χωριό σιιτών μουσουλμάνων και τα άλλα μισά από βομβαρδισμούς σε χωριό σουνιτών μουσουλμάνων στην απομακρυσμένη περιοχή Χανγκού, περίπου 60 χλμ. νότια της επαρχίας Πεσαγουάρ. Και οι δύο πλευρές έβαλαν τα χωριά, εξαπολύοντας βλήματα από λοφώδεις περιοχές. Οι τοπικές αρχές έκαναν εκκλήσεις στις αντιμαχόμενες ομάδες να σταματήσουν τη βία.

Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια από ανάλογες συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων στη μεθόριο του βόρειου Πακιστάν με το Αφγανιστάν. Οι σουνίτες μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία στο Πακιστάν, ενώ οι σουνίτες αποτελούν μετά βίας το 15% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Φατρίες των σουνιτών κατηγορούν το Ιράν ότι υποστηρίζει τις φυλές σιιτών, ενώ οι τελευταίοι κατηγορούν τους Αφγανούς Ταλιμπάν ότι παρέχουν πολεμική βοήθεια σε φυλές σουνιτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ