Κυριακή 3 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Για μια νέα αρχή από την Αθήνα

Το 45ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής, ευκαιρία για ανάκαμψη στο πρώην άθλημα των Ολυμπιονικών

Το 45ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης θα φιλοξενήσει στις 23 - 24 - 25 και 26 Σεπτέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ελληνική ομοσπονδία. Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα πεπραγμένα των τελευταίων χρόνων, θέλουν να έρχονται στην Αθήνα περισσότεροι από 500 παλαιστές και οι χώρες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ξεπεράσουν τις 60. Η μεγάλη εκπροσώπηση οφείλεται στο γεγονός ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Στο Φάληρο θα ξεχωρίσουν οι Ολυμπιονίκες του 2000, καθώς οι πρώτες οκτώ χώρες στο βαθμολογικό πίνακα, θα αποκτήσουν δικαίωμα να στείλουν στην Αυστραλία, αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας, που θα φιλοξενηθεί 8 - 9 - 10 και 11 Οκτώβρη στην Αγκυρα.

Το άθλημα των Ολυμπιονικών, όπως χαρακτηρίζεται η πάλη στη χώρα μας, ελπίζει ότι από το Παγκόσμιο της Αθήνας θα επανέλθει σε τροχιά διακρίσεων. Τα περσινά αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όσον αφορά την ελληνορωμαϊκή, όμως στην ομοσπονδία πιστεύουν ότι σύντομα θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς η δουλιά του κορυφαίου Ρώσου προπονητή Γκ. Σαπούνοφ, έστω και χωρίς αυτόν, μιας και η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε για το 1999. Αντίθετα, ο Ηρ. Δεσκουλίδης και ο Γ. Αθανασιάδης που έχουν την ευθύνη για την ομάδα της ελευθέρας, δεν έχουν λόγο να μην είναι αισιόδοξοι. Οι Καρντάνοφ, Ξανθόπουλος διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διεθνές επίπεδο κι ελπίζουν ότι στην Αγκυρα θα κατακτήσουν όχι μόνο το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά ότι θα κάνουν την έκπληξη ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών.

Οι Ελληνες παλαιστές θα δώσουν τις πρώτες εξετάσεις τους, την Ανοιξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στις 14 - 15 - 16 και 17 Απρίλη θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελευθέρας και στις 12 - 13 - 14 και 15 Μάη, το αντίστοιχο της ελληνορωμαϊκής στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η αυλαία των διεθνών διοργανώσεων, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει το Μάρτη. Η ΕΟΦΠ θα διοργανώσει και φέτος το τουρνουά "Ακρόπολις", αλλά με μια ιδιαιτερότητα. Στην Αθήνα θα διεξαχθεί στις 20 και 21 του μηνός το τουρνουά της ελληνορωμαϊκής, ενώ τις ίδιες μέρες η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τους αγώνες της ελευθέρας, με την επωνυμία "Αλεξάνδρεια". Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής ανδρών - γυναικών θα διεξαχθεί 6 και 7 Φλεβάρη, ενώ το αντίστοιχο της ελευθέρας στις 6 και 7 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ