Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οπερέτες και Χριστουγεννιάτικα

Αποσπάσματα από οπερέτες των Θεόφραστου Σακελλαρίδη και Νίκου Χατζηαποστόλου θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής,αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το πρώτο μέρος της αποψινής συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Νίκο Χατζηαποστόλου, με αποσπάσματα από τις οπερέτες "Απάχηδες των Αθηνών", "Η γυναίκα του δρόμου", "Κορίτσι της γειτονιάς", "Μποέμικη Αγάπη", "Πώς περνούν οι παντρεμένοι" κ. ά. Στο δεύτερο μέρος η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το "Βαφτιστικό" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Διευθύνει ο Δημήτρης Κατσίμπας και συμπράττουν οι: Στέλλα Παυλάκη (σοπράνο), Μάκης Γαβριηλίδης (τενόρος) και Ανδρέας Κουλουμπής (βαρύτονος). Η συναυλία θα επαναληφθεί στις 18 του Δεκέμβρη (12 το μεσημέρι) για μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στον ίδιο χώρο στις 17 του Δεκέμβρη (8.30μμ) η Εταιρεία Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οργανώνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.Η σολίστ Νάντια Βάινμπεργ και ο τενόρος Κωνσταντίνος Παλιατσάρας θα συμπράξουν με την Αθηναϊκή Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία "Κάντους" και θα ερμηνεύσουν ύμνους και κάλαντα.

Στις 23 του Δεκέμβρη στο κινηματοθέατρο "Παλλάς" (8.30μμ) θα δώσει συναυλία η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία,με έργα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τα έργα "Κάλαντα" του Σάββα Ζάννα και "Φαντασία για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα" του Μπετόβεν με σολίστ την πιανίστα Λόλα Τότσιου.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το έργο του Νίκου Αστρινίδη"Στο Χριστό στο Κάστρο",βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με αφηγήτρια την ηθοποιό Βούλα Ζουμπουλάκη και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου.Τη διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο Αντώνης Κοντογεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ