Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επέλαση ενός εκατομμυρίου

Απ' όλα έχει ο μπαξές, που λένε. Απόψε έχουμε πολλές ταινίες να δούμε από διαφορετικά κανάλια, για όλα τα γούστα, σε όλες τις ώρες. Κυρίως αυτό. Οχι πως προβάλλονται αριστουργήματα, απλώς υπάρχουν καλές ταινίες. Και αρχίζουμε από την κωμωδία του Ρόναλντ Νιμ: "Κυνηγώντας το εκατομμύριο", που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ στις 15.15.Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Δυο ηλικιωμένοι πάμπλουτοι αδελφοί, που πλήττουν ανάμεσα στα χρήματά τους..., αποφασίζουν να παίξουν με ένα χαρτονόμισμα του ενός εκατομμυρίου λιρών που εκδίδει η τράπεζά τους. Το στοίχημα είναι κατά πόσον και με ποιο τρόπο θα επηρεαστεί η ζωή ενός φτωχού ανθρώπου από ένα μυθικό ποσό. Διαλέγουν, λοιπόν, στην τύχη έναν φουκαρά Αμερικανό, που περιφέρεται σαν την άδικη κατάρα στο αφιλόξενο Λονδίνο και του πετούν από το παράθυρο το χαρτονόμισμα. Το απρόσμενο δώρο που έρχεται από ψηλά, από τον "ουρανό", αλλάζει πραγματικά, αλλά για λίγο, τη ζωή του φτωχού άνδρα, ο οποίος μάταια προσπαθεί να το "αλλάξει". Μάταια, διότι κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, γιατί απλώς δεν έχει ρέστα... Με τον Γκρέγκορι Πεκ.

Από τη ΝΕΤ στις 22.30 "Επέλαση την αυγή" του Τζον Φορντ.

Ενας αλαζονικός αντισυνταγματάρχης, που υπηρετεί στην Ουάσιγκτον, δυσανασχετεί, όταν του αναθέτουν να αναλάβει τη διοίκηση του οχυρού Απάτσι στην έρημο της Αριζόνας. Πικραμένος από τη μετακίνησή του, ονειρεύεται να επιτύχει μια μεγάλη νίκη εναντίον των έρημων των Ινδιάνων. Στο οχυρό, οι άνδρες τον αντιπαθούν και γρήγορα αντιλαμβάνονται την απειρία του σε τέτοιου είδους μάχες. Θα επακολουθήσει μια τρομερή σφαγή. Με τους: Χένρι Φόντα και Τζον Γουέιν.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.05 "Με τα λεφτά των άλλων" του Νόρμαν Τζούισον. Οταν ο επενδυτής Λόρενς Γκάρφιλντ επιχειρεί να αποκτήσει την κυριότητα μιας εταιρίας βρίσκεται μπροστά σε έναν ανθρώπινο τοίχο: Το διευθυντή της που ονομάζεται Αντριου Γιόργκενσον. Στο πλευρό του στιβαρού Γιόργκενσον στέκεται η βοηθός του και σύντροφός του στη ζωή, η Μπέα. Πρόκειται για μια αμερικανική κωμωδία που βλέπεται ευχάριστα παρόλο που δεν είναι ό,τι καλύτερο να βλέπει κανείς τον Γκρέγκορι Πεκ στα γεράματα, όταν μάλιστα ο ίδιος εμφανίζεται την ίδια μέρα σε άλλη ταινία που ήδη αναφέραμε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ