Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Αναγνώριση ή παραγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

Κάθε χρόνο στην παρέλαση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την απελευθέρωση της πόλης, μεταξύ των ομάδων που παρελαύνουν είναι και αυτή των απογόνων των Μακεδονομάχων.

Είναι γνωστό ότι, μετά τη συνθηκολόγηση των ηγητόρων των στρατιωτικών μονάδων και τη διάλυση του στρατού, ο ελληνικός λαός εντάχθηκε σε αντιστασιακές οργανώσεις και συνέχισε το ιστορικό του "ΟΧΙ" στις πόλεις, τα χωριά, και τα βουνά.

Αυτή η παλλαϊκή εθνικο-απελευθερωτική του δράση με πολλές διαδηλώσεις στις πόλεις, σαμποτάζ και πολύνεκρες μάχες στα βουνά και τους κάμπους, είχε αποτέλεσμα να ελευθερωθούν πολλές περιοχές και οι κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις να είναι πολλαπλάσιες των όσων χρησιμοποιήθηκαν στο Αλβανικό και Μακεδονικό Μέτωπο.

Είναι πανθομολογούμενο ότι οι μαζικότερες και μαχητικότερες - που αποτελούσαν κύριο στόχο των κατακτητών - ήταν οι οργανώσεις των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ για να τιμάται η Εθνική Αντίσταση.

Φρονώ ότι συμπλήρωμα αυτής της τίμησης πρέπει να είναι η παρέλαση επιζώντων μαχητών της Εθνικής Αντίστασης κατά τις παρελάσεις που γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις Εθνικές Γιορτές για την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου.

Γιατί μόνο οι απόγονοι των Μακεδονομάχων και όχι και οι ζώντες αγωνιστές του ΝΕΟΥ '21 να έχουν την προτίμηση στις παρελάσεις; Συνιστά αυτό αναγνώριση ή παραγνώριση της Εθνικής Αντίστασης;

ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ

Αντιστασιακός

Χαλάνδρι


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ