Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΣΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για το χρυσό βαθμό

Και με ισοπαλία οι "ερυθρόλευκοι" παίρνουν σίγουρα την πρόκριση στους οκτώ

Στο παγωμένο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να "σφραγίσει" το εισιτήριό του για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ισοπαλία είναι αρκετή. Ακόμη και μια "μικρή" ήττα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Πόρτο - Αγιαξ!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρεί το ματς το δυσκολότερο στην προπονητική του καριέρα και τόνισε χαρακτηριστικά: "Στο τελευταίο ματς παίζεται η πρόκριση. Αν τα καταφέρουμε θα είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του. Πρώτα όμως να φτάσουμε στην επιτυχία και μετά θα μιλήσουμε περισσότερο".

Ο κόουτς των Πειραιωτών προβληματίζεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και περιμένει να αντιμετωπίσει η ομάδα του ένα δυνατό αντίπαλο που θα τα παίξει όλα για την πρόκριση: "Οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν το παιχνίδι και των δυο ομάδων. Ισως περισσότερο εμάς. Πιστεύω όμως ότι οι παίκτες θα βρουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα. Η Κροάσια μετά τη νίκη επί του Αγιαξ έχει ελπίδες πρόκρισης. Με τον Ζάετς δε νομίζω ότι άλλαξε το στιλ της".

Αναφερόμενος στις απουσίες της ομάδας είπε: "Ο Ιβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αποκλείστηκε. Οσον αφορά τον τιμωρημένο Καραπιάλη δε χρειάζεται να πούμε πόσο μας λείπει, όμως νομίζω ότι αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι είναι απόλυτα έτοιμος ο Πίτερ Οφορίκουε".

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί απέναντι στην Κροάσια με τους: Ελευθερόπουλο, Αμανατίδη, Ανατολάκη, Καραταϊδη, Γεωργάτο, Πουρσανίδη, Μαυρογεννίδη, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο, Γκόγκιτς, Αλεξανδρή. Στο στρατόπεδο της Κροάσια ο Βελιμίρ Ζάετς ζήτησε από τους παίκτες του να μην έχουν το παραμικρό στρες. "Δεν πρόκειται να πιέσω τους παίκτες μου ζητώντας να κυνηγήσουν ένα μεγάλο σκορ που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση. Πάνω απ' όλα μετράει η νίκη". Ο "Ζέκο" επισήμανε ότι δε θα εκπλαγεί από οποιαδήποτε κίνηση τακτικής ακολουθήσει ο Μπάγεβιτς, διότι τον γνωρίζει πολύ καλά.

Καταλήγοντας ο "λαγός" δήλωσε: "Η μεσαία γραμμή είναι ο νευραλγικός τομέας που πρέπει να καταλάβουμε. Οποιος τα καταφέρει και πάρει το κέντρο θα είναι το μεγάλο φαβορί".

Το ματς στο Μαξιμίρ θα αρχίσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΜΕΓΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ