Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί αύριο η Ελλάδα

Ακινητοποιούνται για 24 ώρες. Συγκέντρωση των ταξιτζήδων στο "Περοκέ" στη 1 μμ

Ακινητοποιούνται αύριο, από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες, τα ταξί σε όλη τη χώρα. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί διαμαρτύρονται μ' αυτό τον τρόπο για την "άδικη φορολογική μεταχείριση του κλάδου", την αναδρομική επιβολή φόρου στις μεταβιβάσεις ταξί και την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης στην επίλυση σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.

Την απόφαση για την πανελλαδική κινητοποίηση πήραν οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί αφορά κυρίως "άδικες φορολογικές ρυθμίσεις", που έχουν μάλιστα αναδρομική ισχύ, ενώ είναι και διαφορετικές από αυτές που κατ' αρχήν συμφωνήθηκαν με το υπουργείο Οικονομικών. Η διοίκηση του ΣΑΤΑ καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας σε απεργιακή συγκέντρωση αύριο στη 1 μ.μ., στο θέατρο "Περοκέ". Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Ο Παν. Μαυρίκης,μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και στέλεχος της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), επισημαίνει ότι η πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την τακτική ανοχής, ακόμα και στήριξης - σε ορισμένες περιπτώσεις - που τήρησαν οι πλειοψηφίες στα προεδρεία της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ (ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΤ), έφεραν τον κλάδο σε οριακό σημείο. Υπογραμμίζει ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο και καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ταξί να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, στο θέατρο "Περοκέ".

Σημειώνεται ότι η ΕΠΣ διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή ανοιχτή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Σωματείου Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας - Κολωνός).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ