Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακονίζουν τα μαχαίρια και οι Ολλανδοί

Στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στον ΥΜΑ - Θ, Γιάννη Μαγκριώτη, προχτές ο νέος Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κ. Paul Reitz Brouer, τόνισε ότι οι πολύ καλές σχέσεις της χώρας του με τη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνουν στενότερες και να υπάρξει "ώθηση" στον οικονομικό τομέα.

Η Ολλανδία έχει σημαντική παραγωγή στους τομείς υψηλής τεχνολογίας, τόνισε ο κ. Brouer, και έχει τις δυνατότητες να συμμετάσχει στην ανάληψη πολλών έργων υποδομής. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε, επίσης, ο νέος πρέσβης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είπε ότι αποτελεί την πύλη για τα Βαλκάνια, όπως ακριβώς το Ρότερνταμ για την Κεντρική Ευρώπη.

Πολύ χαρακτηριστικές αυτές οι "ευαισθησίες" του νέου πρέσβη της Ολλανδίας, που δείχνουν ότι ο ίδιος και η οικονομική ολιγαρχία της χώρας του είναι πολύ καλά "διαβασμένοι" για το μεγάλο φαγοπότι, που έχει ανοίξει για την ευρωπαϊκή ιδιωτική πρωτοβουλία η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που όπως φαίνεται οι Ολλανδοί θα ήθελαν ευχαρίστως να βάλουν στο χέρι, μια που αποτελεί την "πύλη" των Βαλκανίων.

Αλλά και στην ανάληψη των μεγάλων έργων υποδομής φαίνεται να προσβλέπουν οι Ολλανδοί, για να μη μείνουν έξω από το μεγάλο χορό των δισεκατομμυρίων, που τώρα μονοπωλείται από τα μεγάλα τρωκτικά της Γερμανίας και της Γαλλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ