Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δένουν χειρόφρενο τα ταξί την Πέμπτη

Την ακινητοποίηση των οχημάτων τους μεθαύριο Πέμπτη αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης στην επίλυση σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.

Την απόφαση για την πανελλαδική κινητοποίηση πήραν οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί - Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Στην Αθήνα, οι ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο απεργιακή συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στο θέατρο "Περοκέ".

Οι εκπρόσωποι του κλάδου καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών ακολουθούν παρελκυστική τακτική στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όσον αφορά την αναδρομική επιβολή φόρου και την επιβολή τέλους μεταβίβασης στις αγοραπωλησίες ταξί. Επίσης, κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για αθέτηση δεσμεύσεων και κωλυσιεργία στη ρύθμιση θεσμικών και οικονομικών θεμάτων, που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ταξί σε όλη την Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η απόφαση για την πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου πάρθηκε μετά από άκαρπες συναντήσεις με τους αρμοδίους των δύο υπουργείων.

Η ΕΠΣ

Με ανακοίνωσή της η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προσηλωμένη στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες και στην παραχώρηση όλο και περισσότερων προνομίων στο κεφάλαιο, ετοιμάζει και νέα μέτρα σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί, καθιστώντας οριακή πλέον την επιβίωσή τους.

Αρωγούς στην προσπάθειά της αυτή η κυβέρνηση - τονίζει η ΕΠΣ - έχει τις πλειοψηφίες στα προεδρεία της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ (ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΤ), που ενστερνιζόμενες τη νεοφιλελεύθερη πορεία προς την ΟΝΕ: Προτείνουν το τέλος μεταβίβασης να ισχύσει από το 1998, ενώ συμφώνησαν με την πρόσφατη ψήφιση του τέλους ταξινόμησης 13% για την αντικατάσταση των ταξί. Αποδέχονται την αύξηση του ΦΠΑ και με διετή συμφωνία. Συναινούν και σε νέα αύξηση στο φόρο εισοδήματος για το 1998, ενώ αρνούνται να διεκδικήσουν αύξηση στο κόμιστρο, ώστε να αντισταθμιστεί η σημαντική απώλεια εισοδήματος, που έχουν υποστεί οι αυτοκινητιστές ταξί τα τελευταία χρόνια, λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων σε τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστικές εισφορές, ανταλλακτικά, ελαστικά, ασφάλιστρα κλπ. Συμφωνούν στην ενοποίηση του ΤΣΑ με το ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ.

Η ΕΠΣ επισημαίνει ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο και καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ταξί σε ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση την ερχόμενη Κυριακή, στις 10 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας - Κολωνός).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο(2003-06-24 00:00:00.0)
Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο(2002-04-17 00:00:00.0)
Κρίσιμες εκλογές για τον κλάδο(2001-06-10 00:00:00.0)
Ακίνητα και σήμερα τα ταξί(2000-01-19 00:00:00.0)
Χωρίς ταξί την Τρίτη(1999-07-29 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση των ταξιτζήδων(1998-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ