Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αγωνιστικά προχωρούν και οι αγρότες της Ηλείας,που στις 12 Δεκέμβρη πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Τραγανό Ανδραβίδας με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Παράλληλα, στη Βοιωτία οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν αυτές τις μέρες για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη βδομάδα, ενώ ήδη στην Αιτωλοακαρνανία αποφασίστηκε να γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στις 15 του μήνα, στο Αγρίνιο. Η απόφαση για το συλλαλητήριο στο Τραγανό πάρθηκε σε μαζική σύσκεψη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, που έγινε προχτές στο χωριό με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) του νομού μαζί με τον τοπικό συνεταιρισμό και τον αγροτικό σύλλογο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πλήθος αγροτών, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου Ανδραβίδας, πολλοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων, καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων του νομού. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες από το Τραγανό, την Ανδραβίδα και τα γύρω χωριά, οι οποίοι αρχικά θα συγκεντρωθούν στο Τραγανό στις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας (διασταύρωση Ανδραβίδας - Τραγανού).

Οι δήμαρχοι Βαρθολομιού και Τραγανού που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν να φέρουν ως πρώτο θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια και στην Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων το αγροτικό, αλλά και να υποστηρίξουν τα αιτήματα των αγροτών. Τέλος, η ΟΑΣ Ηλείας έχει προγραμματίσει νέα σύσκεψη στο Σιμόπουλο της ορεινής Ηλείας, ενώ θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συσκέψεις και σε άλλες περιοχές του νομού.

Επίσης, σε μαζική σύσκεψη αγροτών της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ελάτεια Φθιώτιδας, αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) στα χωριά της περιοχής. Η συγκροτηθείσα Συντονιστική Επιτροπή, μετά από περιοδείες που θα κάνει σε χωριά των δύο νομών και σε συνεργασία με τις ΣΕΑ Θήβας, Λιβαδειάς και Δομοκού, θα αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται να γίνουν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. Παράλληλα, την Πέμπτη θα γίνει αγροτική σύσκεψη στο δημαρχείο του Ορχομενού, με τη συμμετοχή αγροτών και φορέων απ' όλα τα χωριά της επαρχίας Λιβαδειάς και της επαρχίας Λωκρίδας Φθιώτιδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε Φθιώτιδα και Βοιωτία(1/2/2013)
Οι συγκεντρώσεις στη Στερεά(25/1/2002)
Με τρακτέρ στις πλατείες(11/12/2001)
Πανελλαδικός ο ξεσηκωμός(11/2/1998)
Ανεβαίνουν οι αγωνιστικές διαθέσεις(7/2/1998)
Κρατούν σθεναρά το αγωνιστικό μέτωπο οι αγρότες(30/3/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org