Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Πολιτική διάλυσης και εγκατάλειψης

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ με Επίκαιρη Ερώτησή του για τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα ελέγχει την κυβέρνηση για τις ευθύνες της που οδηγούν στη διάλυση του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Ανατολικής Αττικής (ΚΑΑΝΑ), καθώς και στις επιπτώσεις που έχει αυτή η διαλυτική πολιτική στην αποθεραπεία και επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

"Αυτή τη στιγμή, επισημαίνεται στην Ερώτηση, μένουν χωρίς αντίκρισμα τα εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές που έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα για τη δημιουργία υποδομής στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης του Ελληνικού, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο ΚΑΑΝΑ, που πρόσφατα συγχωνεύτηκε με τα υπόλοιπα Ιδρύματα Χρονίων Πασχόντων. Τα κτίσματα, οι διαμορφώσεις που έγιναν σ' αυτά, ο εξοπλισμός, η πισίνα, οι ειδικές αίθουσες εκπαίδευσης κλπ. σήμερα είναι κλειστά, παρόλο που οι ανάγκες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) είναι τεράστιες και οξύτατες". "Το θέμα είναι, τονίζεται στην Ερώτηση, πως δε λειτουργούν πλέον ούτε τα παραγωγικά εργαστήρια, τα οποία κατάρτιζαν 20 ΑμΕΑ το χρόνο με την προοπτική της επαγγελματικής τους αποκατάστασης ή της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, η οποία μάλιστα υποσχόταν ότι θα βρει τρόπο να συνεχίσει τη λειτουργία του Κέντρου, ανεξάρτητα από τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο με τον τερματισμό των κοινοτικών επιχορηγήσεων σταμάτησαν τα πάντα, ενώ παράλληλα απολύθηκαν και οι περίπου 17 εργαζόμενοι που απασχολούνταν εκεί. Σήμερα όλη αυτή η υποδομή, η αξία της οποίας αποτιμάται σε δισεκατομμύρια παραμένει αναξιοποίητη και σιγά σιγά καταστρέφεται".

Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός Υγείας και Πρόνοιας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι δραστηριότητες του ΚΑΑΝΑ στο συγκεκριμένο χώρο με την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων και της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, αλλά και την αξιοποίηση του πρώην Νοσοκομείου της Βάσης που υπάρχει εκεί.
  • Να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να αξιοποιήσουν τις εκεί εγκαταστάσεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τη φυσική τους αποκατάσταση, καθώς και να επαναλειτουργήσουν τα παραγωγικά εργαστήρια, εξασφαλίζοντας την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση αρχικά 20 ατόμων με ειδικές ανάγκες ετησίως, όπως πριν και στη συνέχεια να αναπτυχθούν κι άλλο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύσκολο παρόν, αβέβαιο μέλλον(2019-02-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν για να ανοίξει άμεσα η Σχολή(2010-11-25 00:00:00.0)
Τέλη Οκτώβρη και δεν ξεκίνησαν μαθήματα!(2009-10-22 00:00:00.0)
Αύριο η διαμαρτυρία για τα δίδακτρα(2006-07-09 00:00:00.0)
Ανύπαρκτη η επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση(2003-03-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και πορεία τυφλών σήμερα(1997-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ