Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εργαζόμενοι στο πλευρό των μαθητών

Η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις Τράπεζες εκφράζει "την αλληλεγγύη της στον κοινό αγώνα με τους μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση υποβάθμισής της και προώθησης νέων τακτικών φραγμών στη μόρφωση των παιδιών μας". Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις και να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση την τετάρτη 9 Δεκέμβρη, με συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται εκείνη τη μέρα.

Σε ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής Πειραιά και νήσων δηλώνει ότι συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και στο συλλαλητήριο στις 9 Δεκέμβρη. "Σκοπός της κυβέρνησης είναι να "διώξει" από το Λύκειο ένα σημαντικό τμήμα των μαθητών, να το διοχετεύσει σε φτηνή ψευτοκατάρτιση, να προετοιμάσει ένα μισοειδικευμένο - μισοκαταρτισμένο εργατικό δυναμικό, έρμαιο στα χέρια των επιδιώξεων της πλουτοκρατίας", αναφέρεται στο ψήφισμα.

"Αρνούμαστε να συναινέσουμε σ' αυτά τα σχέδια. Αρνούμαστε να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά μας, γι' αυτό βροντοφωνάζουμε κάτω τα χέρια από τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης", δηλώνουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ