Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωή ... "κομμάτια και θρύψαλα"

Σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια της περιοχής των Εξαρχείων (Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου, τηλ. 82.53.489) εδρεύει μόνιμα πλέον το "Νέο Ελληνικό Θέατρο" του Γιώργου Αρμένη,που ανοίγει αυλαία, την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, με το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Κομμάτια και θρύψαλα".Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη,σκηνικά - κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη και σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου.Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Μαρίκα Τζιραλίδου, Τζένη Σκαρλάτου, Μαρία Καβουκίδου, Κώστας Μπάρας, Θοδωρής Γκόγκος, Χρίστος Τσίρτσης.

"Πρόκειται για ένα έργο - σταθμό στην ελληνική δραματουργία" - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Αρμένης."Είναι μια σπαρταριστή σπονδυλωτή κωμωδία, που καυτηριάζει τα κοινωνικά, πολιτικά δρώμενα του χτες και του σήμερα. Αποτελείται από επτά κομμάτια, που το καθένα χωριστά φωτίζει ένα κομμάτι Ελλάδας γεμάτο ποίηση και χιούμορ. Φωτίζει τη ζωή ενός λαού, που έχει την καρδιά αριστερά, όπως και τη σκέψη".

"Είναι ένα έργο - λέει ο Γιώργος Σκούρτης - στο οποίο δεν έκανα καμιά αλλαγή, είναι το ίδιο κείμενο που παίχτηκε για τρεις σεζόν, το 1976, από το Θέατρο Τέχνης. Μιλάει για τη γενιά μου. Ομως, αυτοί που μιλάνε - είτε νέοι, είτε παλιοί, είτε προοδευτικοί, είτε αντιδραστικοί - έχουν όλοι ένα κοινό γνώρισμα. Η φωνή τους βγαίνει μέσα από συντρίμμια. Τα δικά τους, τα προσωπικά και τ' άλλα που τους περιτριγυρίζουν σ' αυτήν την τεράστια κι άγρια αγορά, που λέγεται "σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία", που λέγεται "ψέμα" κι "απογοήτευση"".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org