Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ζεύξης Μαλιακού

Την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου της ζεύξης του Μαλιακού Κόλπου, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικοί φορείς από την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και Εθνικής Αμυνας για το έργο της ζεύξης του Μαλιακού και υποστηρίζουν ότι θα επέλθει σοβαρότατη και μη αναστρέψιμη βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος του Μαλιακού, αλλά και της μείζονος περιοχής.

Παράλληλα, στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι στην κοινή υπουργική απόφαση δεν αναφέρεται, αν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την υπόγεια σήραγγα. Οι προσφεύγοντες επιμένουν στη λύση που προτείνεται με τη μελέτη της εταιρίας "Ελληνική Μελετών", που περιλαμβάνει χάραξη αυτοκινητοδρόμου στην Εθνική οδό Λαμίας - Λάρισας με σήραγγα στο Δομοκό.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι εκπρόσωποι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Καστοριάς, οι δήμοι Λαμιέων, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Στυλίδας, Αμφίκλειας, Δομοκού, Αγίου Κωνσταντίνου, Υπάτης και Καρπενησίου, οι κοινότητες Νέου Μοναστηριού, Μεξιατών και Μαλεσίνας, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Φθιώτιδας, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καθώς επίσης εμπορικοί σύλλογοι, εργατικά κέντρα, ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, οικολογικές οργανώσεις κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ