Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη αστυνομικών για ξυλοδαρμό

Ποινική δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Ι. Σακελλάκος κατά παντός υπευθύνου από το χώρο της Αστυνομίας, για τον άγριο ξυλοδαρμό του πρώην αστυνομικού Δ.Θ. τον περασμένο Ιούνη, λίγες μέρες αφότου είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα Γ. Γεράκη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατάθεσή του ο Δ.Θ. είχε αναφερθεί στην υπόθεση Κολωνακίου (διακίνηση ποσοτήτων κοκαϊνης και συλλήψεις ατόμων, μεταξύ των οποίων και γόνος της οικογένειας Παπαστράτου), που τη γνώριζε από "πρώτο χέρι", καθώς ο ίδιος, σε συνεννόηση με την Ασφάλεια, είχε εμφανιστεί σαν αγοραστής των ναρκωτικών. Ομως, ύστερα από μερικές μέρες συνελήφθη με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε εκβίαση καταστηματαρχών στη Ν. Μάκρη. Ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, γιατί δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος.

Στη διάρκεια της κράτησής του στην Ασφάλεια, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, πράγμα που διαπίστωσε και ιατροδικαστής, εξετάζοντάς τον με εντολή εισαγγελέα. Ακολούθως διενεργήθηκε για την υπόθεση προκαταρκτική έρευνα από πταισματοδίκη και, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ασκήθηκε η προαναφερόμενη ποινική δίωξη και διατάχθηκε τακτική ανάκριση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ