Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικές "τσιγκουνιές" σε βάρος της γεωργίας

"Οικονομίες" σε βάρος έργου που επιτελούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας και Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών έκοψε ποσό 1 δισ. δραχμών, που αφορούσε αμοιβές για την επιπρόσθετη απασχόληση 2.500 περίπου υπαλλήλων, του υπουργείου Γεωργίας και των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Κι αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι το ποσό αυτό είχε προβλεφτεί για υπερωριακή εργασία μέσα στο 1998, σε τομείς ελέγχου των κοινοτικών προγραμμάτων, επιδοτήσεων, φυτοϋγειονομικής προστασίας κ. ά. Το υπουργείο Οικονομικών, όπως φαίνεται, προχώρησε αυθαίρετα στην απόφαση αυτή, στο όνομα της κάλυψης της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το κονδύλι ξεπερνούσε τα 2 δισ. δραχμές τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτός αυτού το υπουργείο Οικονομικών βάζει χέρι, με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, και στις εκτός έδρας μετακινήσεις και αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, περιορίζοντας δραστικά τις σχετικές αποζημιώσεις και ανοίγοντας παράθυρο για τον περιορισμό των ημερών των εκτός έδρας μετακινήσεων. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα στους υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας και των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που από τη φύση του αντικειμένου τους είναι υποχρεωμένοι σε συχνές εκτός έδρας μετακινήσεις.

Τα παραπάνω δημιουργούν το ερώτημα για ποια ανάπτυξη και στήριξη της γεωργίας μιλάει η κυβέρνηση, όταν θυσιάζει τα πάντα στον όνομα του προγράμματος σύγκλισης και της κάλυψης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Ελλείμματα, που σε τελική ανάλυση η δική της αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Τα προβλήματα αυτά έθεσαν χτες στον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας, προειδοποιώντας πως αν δε βρεθεί λύση, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Ο υπουργός Γεωργίας έδειξε να συμφωνεί στα όσα άκουσε και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ