Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ - Β. ΕΥΒΟΙΑ
Αποφασίζουν κινητοποιήσεις

Σε συσκέψεις προχωρούν οι αγρότες της Ηλείας και της Βοιωτίας, σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της αγροτιάς εντείνονται και γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο η συνέχιση και η ένταση του αγώνα.

Στην Ηλεία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων,ξεκίνησαν οι περιφερειακές αγροτικές συσκέψεις και η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες στην Αμαλιάδα. Εκεί, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε την ημέρα της σύσκεψης, έγινε μια από τις πιο μαζικές συσκέψεις των τελευταίων χρόνων και στη διάρκειά της εκφράστηκε η ομόθυμη απόφαση των συγκεντρωμένων αγροτών για αγωνιστικές διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Οι συσκέψεις, που διοργανώνει η ΟΑΣ Ν. Ηλείας, θα συνεχιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα και το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει αγροτική σύσκεψη στην περιοχή Τραγανού - Ανδραβίδας και ακολουθεί η ορεινή Ηλεία και η περιοχή Σιμόπουλου. Ο προσανατολισμός είναι να προγραμματιστούν αγωνιστικά συλλαλητήρια μέσα στο Δεκέμβρη. Παράλληλα η ΟΑΣ Ν. Ηλείας έχει πάρει πρωτοβουλία, ώστε να συναντηθεί με όλους τους νεοεκλεγέντες δημάρχους του νομού, ώστε να πάρουν θέση πάνω στα αγροτικά προβλήματα.

Στην Ελάτια γίνεται ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή αγροτών από τη Φθιώτιδα,τη Βοιωτία και τη Β. Εύβοια,όπου θα συμμετέχουν αγρότες και πρωτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις, καθώς και άλλοι φορείς της επαρχίας Λοκρίδος. Επίσης στις 10 του Δεκέμβρη θα γίνει στον Ορχομενό Βοιωτίας μεγάλη αγροτική σύσκεψη, στην οποία θα τεθούν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης, ώστε να ικανοποιηθούν επιτέλους τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ