Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
"Πολιορκία" από γιατρούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

O υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαγκριώτης απουσίαζε χτες από τη Θεσσαλονίκη και δεν ήταν στο υπουργείο για να παραλάβει το ψήφισμα των συγκεντρωμένων απεργών νοσοκομειακών γιατρών, που είχαν πολιορκήσει το υπουργείο το μεσημέρι της πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΕΝΙΘ.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί γιατροί των νοσοκομείων της πόλης μοίρασαν στο χώρο της συγκέντρωσης διακήρυξη προς το λαό της Θεσσαλονίκης, στην οποία τονίζεται ότι "με τον πολύμηνο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών αποκαλύφθηκε το απάνθρωπο πρόσωπο της κυβέρνησης στο χώρο της δημόσιας υγείας. Το χτύπημα των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού στην υγεία και την παιδεία ολοκληρώνεται. Μια αδίστακτη κυβέρνηση μπροστά στο "όραμα" της ΟΝΕ μετατρέπει την καθημερινή ζωή των πολιτών σε εφιάλτη".

Η διακήρυξη των γιατρών τονίζει εξάλλου ότι "πολιτική επιλογή του υπουργείου Υγείας είναι: Η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, η εκχώρηση του συστήματος υγείας και περίθαλψης των πολιτών στα μεγάλα χρηματο-οικονομικά συμφέροντα, η εμπορευματοποίηση κάθε δραστηριότητας στο χώρο της υγείας, η οικονομική, επιστημονική και ηθική εξαθλίωση των γιατρών".

Τονίζεται επίσης ότι ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών αφορά ολόκληρη την κοινωνία. "Για πρώτη φορά στα χρονικά, επισημαίνει η διακήρυξη, το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν πληρώνει δεδουλευμένες εφημερίες, αλλά εφαρμόζοντας φασιστικές τακτικές μάς πιέζει να υπογράψουμε ψευδείς δηλώσεις ότι δεν εφημερεύσαμε ώστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα διεκδίκησης των δεδουλευμένων".

Στη διακήρυξη εξάλλου τονίζεται ότι εκτός από την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, οι γιατροί αγωνίζονται για ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους τους πολίτες της χώρας, ανεξάρτητα από το βαλάντιό τους. Για ένα δημοκρατικό σύστημα υγείας που δε θα αφήνει περιθώρια για φακελάκια, μίζες και λαδώματα. Για ένα σύστημα υγείας που θα έχει κέντρο τον άνθρωπο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και όχι την κερδοσκοπία των χρηματιστηρίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικεύονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών(2010-03-19 00:00:00.0)
Βδομάδα κινητοποιήσεων των γιατρών(2004-11-09 00:00:00.0)
Πανιατρική συσπείρωση ενάντια στην υποβάθμιση(1999-02-09 00:00:00.0)
Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία(1999-02-02 00:00:00.0)
Εντονη ανησυχία στα νοσοκομεία(1998-12-15 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας των γιατρών(1998-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ