Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σήμερα η πανιατρική κινητοποίηση

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του στις δίκαιες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Αρχισαν χτες και συνεχίζονται σήμερα οι εξάωρες στάσεις εργασίας (8 πμ - 2 μμ) των γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου που αποφάσισε η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την καταβολή των αναδρομικών, των τακτικών αποδοχών και εφημεριών και εκκαθάριση των εφημεριών ανά γιατρό και ανά μήνα, με βάση το πρόγραμμα του κάθε μήνα. Επίσης ζητά να διασφαλιστούν οι αποδοχές του Δεκέμβρη του 1997 σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) αποφάσισε πανιατρική κινητοποίηση για σήμερα.Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι ειδικευόμενοι,η Ενωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Αττικής και οι Ενώσεις Βιοπαθολόγων,Ακτινολόγων, Μαιευτήρων - Γυναικολόγων.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με χτεσινή ανακοίνωσή του εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του στις δίκαιες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών πανελλαδικά. "Οι κινητοποιήσεις αυτές, υπογραμμίζει ο ΠΙΣ, είναι το έσχατο μέσο αντίδρασης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των νοσοκομείων, εξαιτίας της μη καταβολής των αναδρομικών - από 1 Ιανουαρίου 1998 - των τακτικών αποδοχών των γιατρών, αλλά και των δεδουλευμένων εφημεριών τους".

Παρά την καθολική αντίδραση των γιατρών η κυβέρνηση επιμένει - όπως εκφράστηκε χτες στο συνέδριο του "Εκονόμιστ" με τον υφυπουργό Ν. Χριστοδουλάκη - ότι δόθηκαν αυξήσεις 30% στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η ΕΙΝΑΠ έχει ως ένα απ' τα κύρια αιτήματα τη διασφάλιση των συνολικών αποδοχών, για όλους τους γιατρούς, που έπαιρναν την 31.12.1997.

Αυτή τη θεσμική ρύθμιση - όταν γινόταν συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (ΔΕΟΥ) της Βουλής για το Ιατρικό Μισθολόγιο - παρά τη συμφωνία όλων των κομμάτων, την αρνήθηκε ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος έρχεται τώρα και μιλά για αυξήσεις 30%, όταν υπάρχουν γιατροί που έχουν - αποδεδειγμένα πλέον - συνολικές αποδοχές μικρότερες από εκείνες του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ