Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι καθηγητές θα δώσουν αγωνιστική διέξοδο

Μια ακόμα άκαρπη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η ΔΕΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες με 24ωρες απεργίες και συντονισμό

"Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ οδηγεί την Ομοσπονδία σε πλήρη παράλυση". Το παραπάνω τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Σ. Σάββας, αναφερόμενος στη χτεσινή, άκαρπη συνεδρίαση του ΔΣ κατά την οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση της ΔΕΕ για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από 16 έως 20 Νοέμβρη και γενική συνέλευση προέδρων στις 21 Νοέμβρη. Η πρόταση της ΔΕΕ είναι αναγκαστική, μετά την αναβολή από ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - Συνεργασία της προγραμματισμένης για τις 14 Νοέμβρη γενικής συνέλευσης προέδρων. Η ΔΕΕ τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί θα ξεπεράσουν τη συναίνεση και τον παροπλισμό της πλειοψηφίας και θα δώσουν αγωνιστική διέξοδο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις.

"Αυτή την κρίσιμη για την εκπαίδευση περίοδο, που υλοποιείται ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 2525 και οι μαθητές με τους γονείς κινητοποιούνται, οι ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ αρνούνται το δικαίωμα του κλάδου να πραγματοποιήσει, συντονισμένα, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Θέλουν το κίνημα των εκπαιδευτικών παροπλισμένο, παθητικό θεατή, μακριά από τους αγώνες που γίνονται αυτή την περίοδο", τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ.

Η ΔΕΕ θεωρεί ότι είναι άμεση ανάγκη να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα κάτω. Η ΔΕΕ προτείνει άμεσα να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλίες των ΔΣ των ΕΛΜΕ ή των καθηγητών (π. χ. υπογραφές) γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, αξιοποιώντας τις εκλογοαπολογιστικές που θα αποφασίζουν πρόγραμμα δράσης ανά ΕΛΜΕ με 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη, και νέα 24ωρη απεργία το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ. Το πρόγραμμα αυτό που διαφέρει από την πρόταση της ΔΕΕ στα πλαίσια της "Οργανωτικής Ι", δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης του εκπαιδευτικού κινήματος και συντονισμού με τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ