Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιμόρφωση επίδοξων διαχειριστών

Σε σεμινάρια ταχύρυθμης εκπαίδευσης στη διαχείριση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής υποβάλει η ηγεσία της ΝΔ τους εκλεγμένους και μη νομάρχες, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ότι θα λειτουργήσουν ως "προάγγελοι και υποδείγματα" για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την εξουσία η ΝΔ, όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Η πρώτη ημερίδα έγινε χτες, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες που θα διοργανώσει το ίδρυμα "Κ. Καραμανλής", όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Ι. Βαρβιτσιώτης.

Ο Κ. Καραμανλής, στην ομιλία του, περιορίστηκε σε οδηγίες προς υποψηφίους διαχειριστές εξουσίας, χωρίς να αγγίξει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ είναι "η ανάγκη της απόδοσής σας να είναι θετική", καθώς οι "γαλάζιοι" νομάρχες "είναι στην ουσία προάγγελοι, υποδείγματα του ήθους και ύφους δημόσιας συμπεριφοράς, που ευαγγελίζεται η ΝΔ". Κατά τα λοιπά, τους διαβεβαίωσε ότι "εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, για να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται", όπως "πληροφόρηση, επικοινωνία και πρόσβαση στην ΕΕ, διευκόλυνση στην επαφή μ' ένα άρρωστο κράτος" (!).

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση προτίμησε τους γενικόλογους χαρακτηρισμούς, όπως ότι "είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση, ενός κουρασμένου πολιτικού φορέα που κλείνει τον ιστορικό του κύκλο", ενώ για την κατάσταση στην παιδεία είπε ότι πρόκειται για "εικόνα μιας παιδείας που καταρρέει, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος, σε μια προσπάθεια μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών".

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι οδηγίες που έδωσε ο βουλευτής Μιχ. Λιάπης στους παρευρισκόμενους. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως προϋποθέσεις για την επιτυχία τους τη συμφιλίωση με τις κομματικές δυνάμεις της ΝΔ, ανεξάρτητα αν τους είχαν υποστηρίξει ή όχι στις εκλογές, ενώ τους συνέστησε να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση καλοπροαίρετα (!). Καταλήγοντας τόνισε: "Αν πάτε εσείς καλά, θα πάμε καλά όλοι μας". Συνδρομή στο έργο των νομαρχών υποσχέθηκαν και οι Γ. Βαρβιτσιώτης και Θ. Αναγνωστόπουλος, ενώ ο πρύτανης του Παντείου, που ήταν μεταξύ των ομιλητών, θα τους βοηθήσει στον τομέα των ευρωπαϊκών υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ