Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στάση και σήμερα στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο

Κλιμακώνονται την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για πέντε ώρες, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., θα παραμείνει και σήμερα η πρωτεύουσα, λόγω της νέας στάσης των ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, που άρχισαν χτες με την 5ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) των εργαζομένων στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και των ηλεκτροδηγών, θα κλιμακωθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Την απόφαση αυτή πήραν χτες σε Γενικές τους Συνελεύσεις οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ, ενώ το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι είναι αποφασισμένοι για αγώνα διαρκείας, μέχρι να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο - "τερατούργημα" για τις αστικές συγκοινωνίες και τους αντεργατικούς - αναχρονιστικούς κανονισμούς εργασίας.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στις χτεσινές Γενικές Συνελεύσεις ήταν μαζική και δυναμική, δηλωτική της αναστάτωσης που επικρατεί στον κλάδο, αλλά και της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων να αντισταθούν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ κήρυξαν, για την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή, νέες στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Στη νέα Γενική Συνέλευση της Τετάρτης θα επικυρώσουν συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα για τη μεθεπόμενη βδομάδα, με καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη βδομάδα πήραν χτες και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία. Σε σημερινή κοινή τους σύσκεψη οι διοικήσεις της Ενωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών θα καθορίσουν τις νέες κινητοποιήσεις, με προσανατολισμό να υπάρξει συντονισμός με τους εργαζόμενους στα ΗΛΠΑΠ.

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα τρόλεϊ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Χρ. Σταμούλος,μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Επισήμανε ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, είναι στο χέρι των εργαζομένων να το ακυρώσουν στην πράξη με τον αγώνα τους, αρκεί να απεγκλωβιστούν από τις αυταπάτες και ενωμένοι να μπουν μπροστά στον αγώνα, παρασύροντας μ' αυτό τον τρόπο και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που μέχρι σήμερα αρνούνται το ενιαίο μέτωπο και αποφασίζουν ξεχωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις για... την τιμή των όπλων. Υπογράμμισε ότι στο δρόμο του αγώνα θα βγουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, έστω και αν κάτι τέτοιο δεν το θέλει η πλειοψηφία του συνδικάτου, και κάλεσε σε κοινό και συντονισμένο αγώνα ακόμα και όσους καλοπροαίρετα έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της, τονίζοντας: "Το μόνο κέρδος της κυβέρνησης είναι η διάσπαση των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ