Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ "S-300"
Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη των ρωσικών πυραύλων που έχει αγοράσει η Κύπρος, άφησε χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας. Αφορμή για τη σχετική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτέλεσε ερώτηση για το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε τις τελευταίες μέρες ο Αμερικανός πρεσβευτής Ν. Μπερνς με τους υπουργούς Θ. Πάγκαλο, Α. Τσοχατζόπουλο και τον υφυπουργό Γ. Κρανιδιώτη.

Ο υπουργός Τύπου, αφού παρέπεμψε το θέμα των "S-300" στην κυπριακή κυβέρνηση, της οποίας όπως είπε αποτελεί αντικείμενο, ισχυρίστηκε ότι "δεν είναι δυνατόν τέτοια θέματα να τα συζητούμε, χωρίς να είναι παρούσα η κυπριακή κυβέρνηση ή χωρίς να έχει εκδηλώσει την επιθυμία να χειριστούμε ένα θέμα το οποίο, κατά κυρίαρχο τρόπο, χειρίζεται εκείνη, γιατί αφορά την άμυνα της Κύπρου". Ερωτώμενος για την πιθανότητα εγκατάστασης των "S-300" στην Κρήτη είπε ότι "δεν έχει αντιμετωπιστεί τέτοιο θέμα" στο επίσημο τραπέζι αλλά όλα όσα γράφονται "αποτελούν ιδέες, απόψεις ή προσεγγίσεις διαφόρων παραγόντων".

Ειδικά για την αποτυχία που είχε η πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στα κατεχόμενα για τον έλεγχο όπλων, ο Δ. Ρέππας ανέφερε: "Είναι ένα θέμα το οποίο κι εμείς επιμόνως θέτουμε. Γιατί είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις κατοχής όπλα τα οποία έχουν προμηθευτεί οι δυνάμεις αυτές από τις ΗΠΑ, παραβιάζοντας κανονισμούς και αποφάσεις που έχουν ληφθεί στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να γίνει πιο επισταμένα ουσιαστικός έλεγχος, γιατί υπάρχει, αν όχι βεβαιότητα, βάσιμη εκτίμηση ότι πράγματι αμερικανικά όπλα χρησιμοποιούνται από τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ