Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλάζουν πολιτική οι Γερμανοί έναντι της Τουρκίας;

ΒΟΝΝΗ.-

Επιτεύξιμο στόχο για την Τουρκία χαρακτήρισε χθες Γερμανός ανώτερος αξιωματούχος την υποψηφιότητα ένταξης της Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και επέκρινε παράλληλα τις προηγούμενες γερμανικές κυβερνήσεις για την αρνητική στάση τους έναντι των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γκίντερ Φερχόιγκεν,δήλωσε ότι είναι ακόμη πρόωρο να επεκταθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ, που αρχίζουν εντός του μηνός με άλλες έξι συνυποψήφιες χώρες, ώστε να περιλαμβάνουν και την Τουρκία.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Ράινισε Ποστ", ο Φερχόιγκεν υποστήριξε πως η στάση που τήρησε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κόλ ήταν "εσφαλμένη και επιζήμια".

"Απορρίπτουμε τελείως την ιδέα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να ανοίξει τις πόρτες της σε μία χώρα επειδή εκείνη δεν ανήκει στο χριστιανικό κόσμο", τόνισε ο ίδιος.

"Εάν επιθυμούμε αλλαγές στην Τουρκία, για να γίνει μία χώρα που βασίζεται στα δυτικά δημοκρατικά και συνταγματικά πρότυπα, θα πρέπει να της προσφέρουμε την ελπίδα της ένταξής της στην ΕΕ", πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ