Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πατριωτισμός"

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αυτό που είπε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, όπου κάλεσε τους επιχειρηματίες να ...δείξουν τον πατριωτισμό τους και να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων για να πέσει ο πληθωρισμός.

***

Αμα το πιστεύει στα σοβαρά αυτό, τι να πει κανείς; Ο μόνος "πατριωτισμός" που ξέρει η ...ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ο πατριωτισμός του πεντοχίλιαρου, ή του δεκαδόλαρου, ή του μάρκου ή του φράγκου, ανάλογα με την επένδυση.

***

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ με ...οσμή κοινωνικού προσώπου", χαρακτήριζε χτες η "Εξουσία" τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, αφού ακόμα και η εν λόγω εφημερίδα δεν μπορούσε να κάνει ...τίποτε καλύτερο για την κυβέρνηση Σημίτη.

***

Αυτή δεν είναι "οσμή" όμως, είναι ...κακοσμία και, μάλιστα, εντονότατη. Είναι η κακοσμία της κοροϊδίας του ελληνικού λαού και της υποκρισίας των κυβερνώντων, που θέλουν - χωρίς να ντρέπονται - να μιλάνε για κοινωνική πολιτική.

***

Οσο για το "Ανοίγει διάπλατα η Πόρτα της ΟΝΕ", που είχε σαν τίτλο η εφημερίδα, μάλλον καλύτερα θα ήτανε να λέμε ..."ανοίγει διάπλατα το πηγάδι της ΟΝΕ" κι ο Σημίτης με το Γιάννο μάς σπρώχνουν μέσα.

***

ΛΙΣΤΑ, υποσχέθηκε χτες ότι θα μοιράσει ο Δρυς, του υπουργείου Οικονομικών με κάποιους που χρησιμοποιούν αφορολόγητα αυτοκίνητα, που τα 'χουν στο όνομα κάτι ...μυστήριων εταιριών με έδρα τη Λιβερία και άλλα τέτοια πονηρά μέρη.

***

Θα του δίναμε και εμείς μια λίστα με όσους δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο της προκοπής με τη φορολογία που τους έχει βάλει (ακόμα και με τις μειώσεις που υπόσχεται), αλλά πού να χωρέσουν ...τόσες χιλιάδες ονόματα;

***

Εκτός αν θεωρεί ο Δρυς ότι θα υπάρξει ...αναθέρμανση στην αγορά αυτοκινήτου και γενικώς στις αγορές, με το ...2% που έδωσαν αυξήσεις με τον προϋπολογισμό τα οικονομικά υπουργεία.

***

Μ' αυτά, όχι αυτοκίνητο, όχι μηχανάκι, όχι ποδήλατο, όχι πατίνι, αλλά ούτε και διακοσμητική μινιατούρα δεν παίρνει κανείς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ