Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Η αναμέτρηση συνεχίζεται

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου για τη χτεσινή κινητοποίηση

"Η πολιτική της κυβέρνησης συναντά την αντίδραση, την αγανάκτηση, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της νεολαίας. Η αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση δε νομιμοποιείται στη συνείδηση των μαθητών, των σπουδαστών, των φοιτητών". Αυτό τονίζει σε μήνυμά του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, που χαιρετίζει τη χτεσινή κινητοποίηση και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει ότι αγνοεί το κίνημα της νεολαίας που μεγαλώνει καθώς θα αναγκαστεί να πάρει θέση στα αιτήματα αυτού του αγώνα.

Το μήνυμα του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής: "Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των πάνω από 10.000 μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών της Αθήνας, των μαθητών της Χαλκίδας, των Τρικάλων, του Βόλου και των άλλων μεγάλων πόλεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα που σαρώνει ό,τι δημόσιο και δωρεάν έχει απομείνει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η ογκώδης διαδήλωση, που πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας, έρχεται να αποδείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κανένα ακριβοπληρωμένο τηλεοπτικό μήνυμα, καμιά διαφήμιση του αντιεκπαιδευτικού - αντιλαϊκού εκτρώματος δεν είναι σε θέση να παραπλανήσει τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές, το λαό.

Η πολιτική της κυβέρνησης συναντά την αντίδραση, την αγανάκτηση, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της νεολαίας. Η αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση δε νομιμοποιείται στη συνείδηση των μαθητών, των σπουδαστών, των φοιτητών.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να σταματήσει να δείχνει ότι αγνοεί το διαρκώς ογκούμενο νεολαιίστικο κίνημα. Θα αναγκαστεί να πάρει θέση στα αιτήματα αυτού του αγώνα. Οι κάθε λογής προβοκάτσιες, ο αυταρχισμός και η κυβερνητική προπαγάνδα δεν είναι ικανές να σταματήσουν την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση.

Η αναμέτρηση συνεχίζεται. Ενωμένοι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εντείνουν δυναμικά τον αγώνα τους. Συντονίζονται τοπικά και πανελλαδικά. Συναντιούνται στους δρόμους με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης. Το νέο μεγάλο ραντεβού δόθηκε ήδη στο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό προσκλητήριο στις 17 Νοέμβρη. Στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 26 Νοέμβρη".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ