Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Αντίδραση στη λαϊκή αποδοκιμασία η αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης

Αποδείξεις εμμονής στην πορεία προς την ΟΝΕ επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Η αμφισβήτηση της - φερόμενης ως "μονόδρομος" - κυβερνητικής πολιτικής προσέγγισης των δεικτών της ΟΝΕ, που εκφράστηκε και με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, είναι αυτό που οδηγεί κυρίως την κυβέρνηση στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.Αυτό υπογράμμισε χτες στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αποδείξει ότι "ελέγχει την κατάσταση" και θα εμμείνει στην ίδια πολιτική.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ορέστης Κολοζώφ στο θέμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών λέγοντας πως "κατά την άποψή μας το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε πως η δύναμη του ΠΑΣΟΚ μειώθηκε σε σημείο που να μπαίνει αντικειμενικά σε αμφισβήτηση το κύρος της κυβέρνησης και να αμφισβητείται η συναίνεση του λαού μας στην πολιτική που ακολουθείται από αυτή. Τα αριθμητικά στοιχεία μας λένε πως η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια φθίνουσα πορεία. Ηδη μέσα στο λαό το 41 και μισό που διέθεται ήταν μειοψηφία, σήμερα βρίσκεται ακόμα πιο κάτω. Ακόμα, οι θέσεις στην ΤΑ που κατείχε το ΠΑΣΟΚ μειώθηκαν εντυπωσιακά με όλες τις συνέπειες που μια τέτοια εξασθένηση συνεπάγεται για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος πρέπει να υπενθυμίσουμε και εμείς, όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι προηγουμένως, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου ζήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών να γίνει δημοψήφισμα στήριξης αυτής της πολιτικής ενσωμάτωσης της χώρας μας στην ΕΕ. Είναι, λοιπόν, φυσικό το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα να παίρνει αυτό το χρώμα, δηλαδή της αποδοκιμασίας αυτής της πολιτικής". Πρόσθεσε δε ότι στόχος του Κ. Σημίτη είναι "να δώσει σε αποδείξεις σε όσους ανησυχούν, πως θα μπορούσε να ανακοπεί αυτή η πορεία ενσωμάτωσης στην ΕΕ και η ολοκλήρωση όλου του θεσμικού πλαισίου και του ξεπουλήματος με τις ιδιωτικοποιήσεις".

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε έντονες αντιδράσεις, τονίζοντας ότι "αυτές τις απόλυτα δικαιολογημένες κινητοποιήσεις τις αντιμετωπίζετε σχεδόν πάντα με καταστολή, αντί να ακούσετε τη φωνή των εργαζομένων, αντί να προσπαθήσετε να τους προσεγγίσετε. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου κάθε κινητοποίηση, κάθε απεργία αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και με την ποινικοποίηση. Οπου κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική. Είναι η μόνη κυβέρνηση που επίσημα παίρνει υπό την προστασία της μπράβους και προβοκάτορες που, σε διατεταγμένη υπηρεσία, χτυπάνε τους απεργούς και μάλιστα προβάλλει τη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού". "Σύμφωνοι - σημείωσε ο Ορ. Κολοζώφ - θα συνεχίσετε αυτή την πολιτική. Αλλά τότε μπαίνει το ερώτημα: γιατί, αφού δε θα αλλάξετε τίποτε στην πολιτική σας, ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης;".

Σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε πως "στην κριτική της Δεξιάς, ότι δεν είστε πολύ τολμηροί, σπεύδετε να απαντήσετε απολογούμενοι ότι είστε παραγωγικοί στο ξεπούλημα του ελληνικού πλούτου. Ο υπουργός των Οικονομικών έδωσε έναν ολόκληρο κατάλογο από μέτρα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση σε τράπεζες, επιχειρήσεις ΔΕΚΟ. Στον κατάλογο των επιτυχιών βρίσκει κανείς την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την άρση της μονιμότητας". Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ συμφωνούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της ΟΝΕ και πως "αυτός ο δρόμος είναι υποχρεωτικός, είναι μονόδρομος", κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ