Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Φοβούνται το μέτωπο του λαού

"Ούτε μηνύματα λογαριάζουν αυτοί που έβαλαν σκοπό της ζωής τους να μας "εξευρωπαϊσουν", να μας εκγερμανίσουν δηλαδή, ούτε τίποτα",τόνισε στην παρέμβασή του ο Μ. Κωστόπουλος,σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

"Αυτό που φοβούνται, συνέχισε, είναι οι ενωμένοι, συντονισμένοι, συνεχείς αγώνες. Φοβούνται τη συγκρότηση του μετώπου του λαού απέναντι στο πολύχρωμο αντιλαϊκό, αντιδραστικό μέτωπο των λεγόμενων ευρωπαϊστών. Φοβούνται μήπως αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι εργαζόμενοι πουν κάποια στιγμή αφήστε τα παραμύθια, σας μάθαμε και τραβήξουν το δικό τους δρόμο. Και κάτι τέτοιο διαφαίνεται".

Με την ευκαιρία της συζήτησης ο βουλευτής αναφέρθηκε σε μία σειρά κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το λαό. "Η ανεργία, είπε, η καταγεγραμμένη, ξεπέρασε το 10%. Στην πραγματικότητα είναι παραπάνω και λέγονται εδώ μέσα διάφορα παραμύθια που τα ακούσαμε και από τον πρωθυπουργό ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Πώς; Επενδύσεις δε γίνονται, επιχειρήσεις κλείνουν και ο χρόνος εργασίας αντί να μειωθεί αυξήθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση κατ' επιταγή της "Λευκής Βίβλου"".

"Εδώ μέσα, είπε, και ας μην το ξεχνάει ο εργάτης, ψηφίστηκε η κατάργηση του νομοθετημένου οκτάωρου και μάλιστα δύο φορές: Μία από την κυβέρνηση της ΝΔ και μία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Εδώ μέσα διαπράχθηκε το έγκλημα. Εδώ μέσα είπαν "τι να κάνουμε άλλαξαν τα πράγματα" και επομένως το οκτάωρο να το κάνουμε εννιάωρο και όχι να το μειώσουμε όπως προτείνουν κάποιοι δογματικοί. Και μόνο γι' αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα θα έπρεπε όχι μόνο να πέσει αυτή και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, αλλά να έρθουν τα πάνω κάτω. Και όμως ακόμα και κάποιοι συνδικαλιστές περί άλλα ετύρβαζαν και όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν ακόμα και βελτίωση του ταμείου εργατοπατέρων του Μεταξά αντί για κατάργησή του".

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος, έχει πει ότι δεν υπάρχουν "κεκτημένα". Δηλαδή για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν κεκτημένα γιατί οι εκμεταλλευτές, οι αετονύχηδες, οι αεριτζήδες, οι λογής - λογής σύμβουλοι που πουλάνε αέρα κοπανιστό και αμείβονται με εκατομμύρια το μήνα, τα διατηρούν και τα διευρύνουν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Το ερώτημα, κατέληξε ο βουλευτής, που τίθεται δεν είναι τι θα συμβεί αν δε δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον Κ. Σημίτη. "Ο πρωθυπουργός το είπε καθαρά: Η θα με ψηφίσετε και θα συνεχίσω την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού ή όχι και θα σας πάρω μαζί μου. Το πραγματικό ερώτημα σε ό,τι μας αφορά είναι άλλο: Τι θα γίνει με τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Πάνω σε αυτό συγκεντρώνουμε όλη την προσοχή και προσπάθειά μας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ