Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΣ 1941 - 1949
Αποσύρεται ο πρώτος τόμος

Διά χειρός ταγματασφαλιτών και Χιτών η εισαγωγή της έκδοσης της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ

Ανακοινωθέντα ταγματασφαλιτών και Χιτών θυμίζει το εισαγωγικό κείμενο της έκδοσης των αρχείων του Εμφυλίου Πολέμου, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, της οποίας ωστόσο ανεστάλη η κυκλοφορία. Ομως, τα ερωτηματικά παραμένουν για το πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο φασιστικής έμπνευσης κείμενο να φτάνει μέχρι την έκδοση με τη σφραγίδα του ΓΕΣ. Πρόκειται για 31 τόμους, που βγήκαν σε 1.000 αντίτυπα, στις σελίδες των οποίων περιλαμβάνονται τα αρχεία της περιόδου 1941 - 1949.

Στο τμήμα των αρχείων που αφορά την περίοδο 1944 - 1949 υπάρχει "Ιστορική Επισκόπηση", γραμμένη με την πιο ακραία αντικομμουνιστική φρασεολογία, με την υπογραφή του υποστρατήγου Ν. Σπηλιώτη, διευθυντή του 5ου Γραφείου της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, μιας στρατιωτικής υπηρεσίας που υπάγεται στο ΓΕΣ. Το κείμενο τέθηκε υπόψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλου, και μετά από πρωτοβουλία του Επιτελείου του υπουργού Εθνικής Αμυνας (ΕΠΥΕΘΑ) δόθηκε, την τελευταία στιγμή, η εντολή να αποσυρθεί και να πολτοποιηθεί ο πρώτος τόμος, που εν είδει εισαγωγής περιλαμβάνει 27 σελίδες αντικομμουνιστικής προπαγάνδας της εμφυλιοπολεμικής εποχής. Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί για σήμερα εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης. Μετά τις αναγκαίες διορθώσεις στον πρώτο, τον εισαγωγικό τόμο, θα κυκλοφορήσει ολόκληρη η σειρά, κατά πάσα πιθανότητα το Γενάρη.

Με την έκδοση αυτή επιχειρείται να γραφτεί η ιστορία, μισό αιώνα μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με την πιο χυδαία αντικομμουνιστική εκδοχή. "Σε διάστημα έξι ετών - αναφέρεται - από το 1943 μέχρι το 1949, ο διεθνής κομμουνισμός, χρησιμοποιώντας ως δύναμη κρούσης στην Ελλάδα το ΚΚΕ, επιχείρησε τρεις φορές να καταλάβει την εξουσία, διχάζοντας έτσι τον καθολικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή στα χρόνια της Αντίστασης". Σχετικά με το Δεκέμβρη του 1944 γίνεται λόγος για"στασιαστικό κίνημα".Ενώ για τη συνέχεια "το ΚΚΕ άρχισε την οργάνωση ενόπλων συμμοριών στις ορεινές περιοχές με μυστική στρατολογία κομμουνιστών ". Οσο για την αλλαγή φρουράς το 1947 από τους Αγγλους στους Αμερικανούς, αυτό έγινε όταν... "η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποδέχτηκε σχετική έκκληση της ελληνικής κυβερνήσεως και αποφάσισε να αναλάβει την ίδια ανασχετική στρατηγική με την προκάτοχό της".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ