Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήρης ασυδοσία

Ο "Ρ" έχει πολλές φορές γράψει για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ρόλο που της επιφυλάσσουν η Συνθήκη του Μάαστριχτ και οι πολυεθνικές της Ευρώπης. Αρκετές φορές, η κριτική που κάναμε θεωρήθηκε κινδυνολογική ή και καταστροφολογική από τους οπαδούς και τους διάφορους απολογητές του "μονοδρόμου" της ΟΝΕ και της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ελα, όμως, που έρχονται και άλλα έντυπα, που κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις έχουν με τους κομμουνιστές, να επιβεβαιώσουν ένα μέρος - τουλάχιστον - όσων έχει γράψει ο "Ρ". Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γνωστή - και για τους δεσμούς της με το δυτικοευρωπαϊκό κεφάλαιο - εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", η οποία στις 15 Οκτώβρη έκανε κριτική στον τρόπο λειτουργίας της ΕΚΤ, που προωθείται ήδη από τον διοικητή της, τον περιβόητο κ. Βιμ Ντουιζεμπέργκ. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η λειτουργία της ΕΚΤ δε θα ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Η διοίκησή της θα βασίζει τις αποφάσεις της σε προβλέψεις που κανείς δε θα γνωρίζει πώς γίνονται. Και, επιπλέον, δε θα κρατούνται πρακτικά.

Απόλυτη και πλήρης ασυδοσία, δηλαδή. Θα παίζουν στην κυριολεξία "τόπι" στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαών της Ευρώπης, χωρίς να δίνουν τον παραμικρό λογαριασμό σε κανένα. Αυτή είναι η ΕΚΤ. Και, μάλιστα, όπως ομολογεί η "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς"...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ