Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανένα "άσυλο" στην ηγεσία της ΝΔ

Η πρώτη ενέργεια του Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ήταν να επισκεφτεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στην απαράδεκτη απόφαση της πρυτανείας για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ - που δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα άλλο - χαρακτήρισε "πρωτοποριακή και εξαιρετικά μεγάλου συμβολικού περιεχομένου για την πορεία των πανεπιστημιακών πραγμάτων, αλλά και του έθνους" (!) την απόφαση της πρυτανείας και κάλεσε όλους να τη στηρίξουν.

Πρόκειται, βέβαια, όχι μόνο για δείγμα της αντιδραστικής πολιτικής σκέψης του Κ. Καραμανλή, αλλά και για ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει αν αναλάβει την κυβερνητική εξουσία. Ας είναι όμως σίγουρος ότι δεν περνούν απαρατήρητες ούτε οι αντιδημοκρατικές εξαγγελίες του ούτε ο τρόπος πίεσης στην ευήκοο σε τέτοιες "συμβουλές" κυβέρνηση και γι' αυτό θα πληρώσει, όσο και αν ελπίζει ότι ο "εσωτερικός νόμος" του δικομματισμού θα στρέψει προς το κόμμα του τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβερνητική πολιτική.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι εργαζόμενοι δεν παρέχουν κανένα άσυλο σε εκείνους που στρέφονται κατά των συμφερόντων, των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ