Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εφτασε η πρώτη λυπητερή

Δώρο στον Παπαγεωργόπουλο και την κυβέρνηση η αύξηση 18% των ανταποδοτικών τελών, που αποφάσισε χτες η απερχόμενη δημοτική αρχή

Αμέσως μετά τις εκλογές επιβάλλεται άγριο χαράτσι στους δημότες της Θεσσαλονίκης. Με απόφαση, που πήρε χτες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, επιβάλλεται αύξηση ανταποδοτικών τελών κατά 18%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται αύξηση 700 περίπου δρχ. το μήνα σε κάθε κατοικία μέχρι 100 τ.μ. που βρίσκεται σε λαϊκές συνοικίες. Δικαιολογώντας την υπέρογκη αυτή αύξηση σε βάρος των δημοτών της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Δ. Δημητριάδης είπε ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης! Θα μπορέσει η διοίκηση να αγοράσει τα σύγχρονα απαραίτητα απορριμματοφόρα που χρειάζεται για να καθαρίσει η πόλη, πρόσθεσε. Αλλά και ο αντιδήμαρχος Αντ. Γυφτόπουλος έφτασε να υποστηρίξει ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οι δημότες ζητούσαν καθαρή πόλη κι ας πληρώσουν παραπάνω!

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου - που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ - και την κυβέρνηση ότι ακολουθούν την ίδια φορομπηχτική πολιτική και δήλωσε ότι η παράταξή του καταψηφίζει την πρόταση της διοίκησης.

"Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε αύξηση ανταποδοτικών τελών 28% Σ' αυτή την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό πιστεύει το Δημοτικό Συμβούλιο; 1,5 τρισ. οφείλει η κεντρική εξουσία στην ΤΑ και ζητάνε από τους δημότες να πληρώσουν 18% αύξηση σε μια εποχή που η αύξηση για τους εργαζόμενους είναι 1+1%", υπογράμμισε ο Αγ. Σαχίνης. Επίσης σημείωσε ότι επικεφαλής παρατάξεων απουσίασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό να πάρουν θέση σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στην παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Νέστωρ επισήμανε ότι την απόφαση για μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών πήρε η παρούσα δημοτική αρχή για "να ελαφρύνει τον νέο δήμαρχο Βασ. Παπαγεωργόπουλο, που αναλαμβάνει σε δύο μήνες". Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Α. Καλαμπόκης χαρακτήρισε την απόφαση για αύξηση των ανταποδοτικών τελών υπερβολική.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θαν. Γιαννούσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δ. Δημητριάδης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Με χρυσό μετάλλιο τιμώνται όσοι έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι στο ΔΣ επί τρεις θητείες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τσουχτερές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη(2003-12-04 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους σημαιοφόρους μιας άλλης πόλης(2002-09-21 00:00:00.0)
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών(2002-09-20 00:00:00.0)
Διεκδίκηση "για τα μάτια" χώρου της ΔΕΘ(1999-03-13 00:00:00.0)
Πελατειακά παραμάγαζα οι δημοτικές επιχειρήσεις(1997-02-08 00:00:00.0)
Αγνοούν το Δημοτικό Συμβούλιο(1995-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ