Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε αποχή διαρκείας από όλες τις προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική περικοπής των εφημεριών που εξακολουθεί το υπουργείο Υγείας.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους, αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας από τις 2 του Νοέμβρη, διεκδικώντας και νομικά πλέον τις καθυστερούμενες αποζημιώσεις τους για τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Στις 30 του Οκτώβρη, η ΕΝΙΘ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά όλων των προέδρων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που χωρίς την έγκριση ΔΣ αλλά και επιστημονικών επιτροπών προχώρησαν στην επιβολή νέων προγραμμάτων εφημεριών, που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εντολών που έδωσε το υπουργείο Υγείας. Τη μέρα που η ΕΝΙΘ θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, έχει προγραμματιστεί να γίνει 2ωρη στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθεί η μαζική παρουσία των γιατρών.

Τέλος, επόμενη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει στις 10 του Νοέμβρη στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο, προκειμένου οι γιατροί να επανεκτιμήσουν τη στάση τους μετά τις όποιες νέες εξελίξεις υπάρξουν. Για τη μέρα της ΓΣ έχει οριστεί 4ωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ