Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Αλλο μάθηση, άλλο πάστωμα σαρδέλας

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει εκπαιδευτικούς με συμπτύξεις και μετακινήσεις μαθητών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα

Την αντίθεσή τους στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να εξοικονομήσει εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής του μεταρρύθμισης σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης "Αγιος Ανδρέας".

Οι γονείς, με απόφαση γενικής τους συνέλευσης, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει απόφαση, που τους ανακοινώθηκε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία τεσσάρων τμημάτων της Β τάξης δύο δημοτικών, του Αγίου Ανδρέα και του 4ου Δημοτικού, με αναγκαστική μεταγραφή μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο. Οι γονείς έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση και αναστολή της παραπάνω απόφασης. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι στόχος του υπουργείου είναι η μείωση οργανικών θέσεων σε εκπαιδευτικούς και η συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού μαθητών που απαιτεί η εφαρμογή των προγραμμάτων του ολοήμερου σχολείου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού "Αγιος Ανδρέας" τόνισαν ότι τέτοιες αποφάσεις στόχο έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δε συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Οι γονείς επισήμαναν πως σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των νέων σχολικών προγραμμάτων με 30 ή και περισσότερους μαθητές στην τάξη και ιδιαίτερα όταν σε αυτές υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες (όπως στο 4ο Δημοτικό), παλιννοστούντες και αλλοδαποί μαθητές.

Τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας στον αγώνα των γονιών εξέφρασε η Βάνα Τζιατζή,πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η οποία επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας κάνει μια "τρομακτική οικονομία", μειώνοντας τους εκπαιδευτικούς και αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ενέργειες οι οποίες όπως είπε γίνονται σε βάρος του ελληνικού λαού, αν λάβουμε υπόψη και τον αναλφαβητισμό και την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από τους μαθητές. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων κάλεσε τους γονείς να αντισταθούν στην πολιτική που και φέτος καταδικάζει την παιδεία στα ίδια πενιχρά ποσοστά του 3% του προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ