Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο φόβος κλείνει στόματα και αθωώνει

Ο κατηγορούμενος μέχρι χτες μαστροπός χαρακτηρίστηκε τελικά απλός τζογαδόρος, όταν τα ίδια τα θύματά του τον έβγαλαν λάδι...

Με το σκεπτικό ότι ...δεν προέκυψαν ενδείξεις που να τον ενοχοποιούν, το Αυτόφωρο αθώωσε τον κατηγορούμενο για μαστροπία Γιώργο Μπιλαλά, ο οποίος συνελήφθη προχτές, μετά την αυτοκτονία της 20χρονης Ιρίνα μέσα στο διαμέρισμα που νοίκιασε ο ίδιος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή αυτόχειρ, που εργαζόταν ως σερβιτόρα, διέμενε μαζί με άλλες τρεις νεαρές αλλοδαπές στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους ο Γιώργος Μπιλαλάς, αυτοκινητιστής, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, "ενεργώντας κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, εξωθούσε και διευκόλυνε τις τέσσερις αλλοδαπές στην πορνεία, αφού με δική του πρωτοβουλία τις παρέσυρε να εκδίδονται σε πολλούς άνδρες, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη".

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη το βράδυ της Τρίτη από τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Χτες όμως, στο Αυτόφωρο αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, με το σκεπτικό πως από τη διαδικασία δεν προέκυψαν ενδείξεις που να τον ενοχοποιούν.

Ο ίδιος ο Γ. Μπιλαλάς στην απολογία του είπε πως δεν έχει καμία σχέση με προαγωγούς και μαστροπούς. "Επάγγελμά" του είναι ο τζόγος και από αυτόν ζει. Τέλος, για το σπίτι, είπε πως το νοίκιασε στο όνομά του για να τις διευκολύνει, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν μόνες τους...

Στο δικαστήριο προσήλθαν ως μάρτυρες οι δύο από τις άλλες τρεις αλλοδαπές, που συγκατοικούσαν στο διαμέρισμα, οι οποίες είπαν πως δεν εκδίδονταν και όλο αυτό το διάστημα που δεν εργάζονταν ζούσαν με χρήματα που είχαν βγάλει πέρσι από διάφορες δουλιές.

Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Ανακοίνωση, με αφορμή την αυτοκτονία της Λευκορωσίδας, η οποία είχε πέσει θύμα εκπόρνευσης από εξαναγκασμό, εξέδωσε χτες ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, με σκοπό - όπως υπογραμμίζει ο ίδιος - "να επιστήσει την προσοχή της ελληνικής κοινωνίας στο τεράστιο θέμα της εξέλιξης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών σε διεθνές οργανωμένο έγκλημα διαρκώς επεκτεινόμενο".

Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα των Γυναικών επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως πολλά, και ιδίως αλλοδαπά, άτομα με ψυχολογική και σωματική βία εξαναγκάζονται να εκδίδονται για να πλουτίζουν οι σωματέμποροι. "Οι αρμόδιες αρχές είναι περισσότερο από μας γνώστες της πραγματικότητας, που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δημόσια με συζητήσεις, έρευνες κλπ. Η ίδια η Αστυνομία, με το πρόγραμμα "Αριάδνη" της ΕΕ, πρόβαλε σχετικό πρόβλημα σε συνέδριο στις 25 - 27/11/1997. Ας δώσει, επιτέλους, αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν για την πραγματική κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών", τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: "Είναι ειρωνεία να γίνονται τυμπανοκρουσίες για τα πενηντάχρονα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη στιγμή που κουρελιάζονται οι βασικές αρχές της, ανάμεσα στις οποίες πρώτη είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα στοιχεία(2010-04-20 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «μυστήριο» της οδού Πολέμωνος(2005-04-13 00:00:00.0)
Ενα απολαυστικό τέρας(2001-11-09 00:00:00.0)
Το «Μπαγκλαντές» είναι ήδη εδώ(2000-05-11 00:00:00.0)
Χωρίς να λογαριάζουν τις γυναίκες(1999-07-18 00:00:00.0)
Για χασίς καταδικάστηκε υπαρχιφύλακας του Κορυδαλλού(1997-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ