Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
Αγώνας ενάντια στον αυταρχικό κανονισμό

Με συγκέντρωση και πορεία απαντούν οι φοιτητές στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που ασκείται από το ΕΙΝ, που θέλει τις Εστίες "ξενοδοχεία"

Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης σήμερα στις 11 π.μ., απαντούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, απέναντι στην τρομοκρατία και στον αυταρχισμό που ασκήθηκε σε βάρος των νεοεισερχόμενων στη Φοιτητική Εστία φοιτητών από τη διεύθυνσή της, με στόχο να τους εξαναγκάσει να υπογράψουν δήλωση αποδοχής του αντιδραστικού Εσωτερικού Κανονισμού. Το γεγονός, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, ενώ το καταδικάζουν ο Σύλλογος Φοιτητών της Εστίας και οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, καλώντας όλους τους φοιτητές, να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Εστίας κ. Αθανασόπουλος, που τυγχάνει και νομαρχιακός σύμβουλος εκλεγμένος με τη φιλοκυβερνητική παράταξη, απαίτησε από τους νεοεισερχόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τον εσωτερικό κανονισμό του ΕΙΝ, που μεταξύ άλλων προβλέπει θέσπιση ενοικίου. "Πρόκειται ουσιαστικά, για δηλώσεις πίστης στην κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει να τσακίσει τις πιο βασικές προϋποθέσεις, για να σπουδάσουν οι νέοι που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα", επισημαίνουν οι φοιτητές.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων, απαντώντας στην προκλητική στάση του διευθυντή, κατέλαβε τη γραμματεία της Εστίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη παράδοσης των δωματίων στους δικαιούχους. Ο διευθυντής της Εστίας απάντησε με απειλές μηνύσεων κατά των συνδικαλιστών και του προέδρου του Συλλόγου Μ. Λασκαρίδη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκβίαζε τους νέους οικοτρόφους, να υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας, απειλώντας ότι θα τους κόψει το φαγητό, το νερό και το ρεύμα.

Μετά την παρέμβαση του συλλόγου των φοιτητών, που ανέδειξε το οξύτατο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο διευθυντής της Εστίας αποδέχτηκε τελικά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές χωρίς να υπογράψουν δήλωση, ενώ δεσμεύτηκε να αποσύρει και τις μηνύσεις.

Οι φοιτητές της Εστίας, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, καλούν όλους τους φοιτητές και το λαό της Πάτρας να απαντήσουν έμπρακτα στην επιχείρηση τρομοκρατίας και στους κάθε είδους εκβιασμούς παίρνοντας μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο για την κατάργηση του Ν. 2525/97, την αύξηση στο 15% του ποσοστού για την παιδεία, την άμεση ενοικίαση ξενοδοχείων για την κάλυψη των αναγκών στέγης για τους φοιτητές και την ανέγερση νέων Εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ