Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με γέλιο και... χωρίς λόγια
  • Το έργο του Ρομπέρτο Κόσσα "Λα Νόννα" επαναλαμβάνεται, από σήμερα, στο θέατρο "Πολύτεχνο". Η μετάφραση είναι της Ειρένε Ιωαννίδου - Αδαμίδου,η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαϊδη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκης η μουσική του Βαγγέλη Φάμπα και η χορογραφία της Εφης Καρακώστα. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Κωνσταντίνος Τζούμας, Λυδία Λένωση, Μαρία Κανελλοπούλου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Ζιόβας, Εύα Καμινάρη.
  • Το "Θέατρο Καισαριανής" μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του με τη φαρσοκωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη "Μαλλιά Κουβάρια",θα συνεχίσει για δεύτερη περίοδο - αρχές Νοέμβρη - στο χειμερινό Θέατρο Καισαριανής (Κοιμήσεως Θεοτόκου 30 και Σμύρνης). Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σπύρου Κωνσταντινίδη,μουσική Τάσου Καρακατσάνη,σκηνικά - κοστούμια Νίκης Πέρδικα και χορογραφίες Σίμωνος Πάτροκλου.Παίζουν: Τάσος Αναγνώστου, Ανδρέας Βαρούχας, Νίκος Γριζάνης, Μαίρη Γαρίτση, Αυγερινή Γαλανοπούλου, Κανούσης Θάνος, Σπύρος Κωνσταντινίδης, Εβίτα Παπασπύρου.
  • Πρεμιέρα έχει την Παρασκευή το θέατρο "Γκλόρια" με το έργο του Ντέιβιντ Τρίστραμ "Απατάτε Αλλήλους",που ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου,σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη και μουσική επιμέλεια Ηλέκτρας Παπακώστα.Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Τζώννυ Θεοδωρίδης, Αννα Μιχαήλου, Αργύρης Παυλίδης και Τάσος Κωστής.
Η ζωή μέσα από παντομίμα

Χωρίς λόγια, αποκλειστικά με την έκφραση του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος, η Ιζαμπέλ Σβάιτσερ παρουσιάζει,αύριο, στις 9 και 10 Οκτωβρίου, στον "Φούρνο",σε 15 εικόνες, διάφορους τύπους ανθρώπων που ο καθένας αντιμετωπίζει τη ζωή με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τίτλος της παράστασης "Το νήμα της ζωής".Μια γυναίκα πλέκει συνεχώς ατάραχα και υπομονετικά το νήμα της. Ενας άντρας, νάρκισσος, στολίζεται με τεράστιους φιόγκους. Του τρίτου μπερδεύεται πάνω στη βιασύνη όλο και περισσότερο το νήμα της ζωής του. Η ζωή ως νήμα παρουσιάζεται κάθε φορά διαφορετικά, άλλοτε ως μια λεπτή κλωστούλα, άλλοτε ως αλυσίδα και άλλοτε ως μαστίγιο. Η σιωπή διακόπτεται από την τσελίστρια Αμαλία Γιαννοπούλου,που επέλεξε και τη μουσική. Οι ήχοι συμπληρώνουν τις οπτικές εντυπώσεις και ταξιδεύουν το θεατή σε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-10-13 00:00:00.0)
Από Αύγουστο ...χειμώνα(2010-08-14 00:00:00.0)
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται(2008-10-23 00:00:00.0)
«Μονολόγων» συνέχεια...(2003-09-23 00:00:00.0)
Θέατρο... εντός και εκτός(2002-12-11 00:00:00.0)
Φθινοπωρινός «πυρετός» στις σκηνές(2000-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ