Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινοβούλιο και ΜΜΕ

Διήμερο με θέμα "Κοινοβούλιο και ΜΜΕ", διοργανώνεται σήμερα και αύριοστο Ζάππειο Μέγαρο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή αργά το βράδυ. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Το διήμερο οργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρης Ρέππας, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Παύλος Σούρλας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Θα ακολουθήσει ομιλία του Ralph Negrine, καθηγητή επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Negrine, της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ουσιαστικό μέρος της συζήτησης θα διεξαχθεί την Παρασκευή, σε στρογγυλά τραπέζια, όπου οι εισηγητές θα ασχοληθούν με ειδικά θέματα. Θα προηγηθούν ομιλίες του Απόστολου Κακλαμάνη, του προέδρου της Ιταλικής Βουλής Luciano Violante και του προέδρου της Γερουσίας του Βελγίου Frank Swaelen. Στο στρογγυλό τραπέζι της Παρασκευής στις 11.45 με θέμα "Οι εικόνες της Βουλής στα ΜΜΕ", συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος και εισηγητές ο Στρατής Κόρακας, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Νάσος Αλευράς, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Σιούφας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, οι δημοσιογράφοι Κ. Σπυρόπουλος και Ν. Χατζηνικολάου και ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χαραλάμπης.

Ο καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΕΣΡ Γεώργιος Κασιμάτης, θα συντονίσει τη συζήτηση με θέμα: "Η εικόνα των ΜΜΕ στη Βουλή". Στη συζήτηση παίρνουν μέρος οι δημοσιογράφοι Π. Καψής, Ερ. Μπαρτζινόπουλος, οι βουλευτές Π. Λουκάτος της ΝΔ και Π. Κουναλάκης του ΣΥΝ και ο καθηγητής της Νομικής Κ. Μαυριάς. Ο κύκλος των εισηγήσεων και συζητήσεων θα κλείσει αύριο αργά το απόγευμα με θέμα: "Ο δημοκρατικοί θεσμοί και τα ΜΜΕ" και με συντονιστή τον Κλήμη Ναυρίδη, καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχουν οι Κατερίνα Δασκαλάκη, Γιάννης Δημαράς, Χρήστος Πασαλάρης, Βλ. Σωκρατείδης, Γιάννης Τζαννετάκος και Τηλέμαχος Χυτήρης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ